Parisuhteen suuret kysymykset?

Parisuhteeseen ja sen kehittymiseen liittyy paljon haaveita, odotuksia, oletuksia, tavotteita ja toiveita. Ennen kuin yhteyttä toiseen ihmiseen voidaan kutsua suhteeksi, tarvitaan aina ensi askel, joka useasti saattaa olla…

Lähetkö mun kans kahville?

Kahvilla tai ensitreffeillä molemmat osapuolet tarkkailevat, haastattelevat ja analysoivat välillä olevaa kipinää tai sen olemattomuutta. Tilanne saattaa olla luonteva, ahdistava, jännittävä, mielenkiintoinen, hauska tai yhdistelmä erilaisia tunnetiloja. Yksinkertainen kahvikupponen saattaa muodostaa tien seuraavalle kysymykselle…

Seurustellaanko?

Tämä saattaa tarkoittaa vihdoin sitä oikean löytymistä tai vähintäänkin päätöstä, ettei enää olisi suotavaa tavata muita. Kun sen hetkinen Herra tai Neiti Oikea on löytynyt, on edessä tutustumisjakson syvävaihe, jolloin tutustutaan toisen hyviin ja ei-niin-hyviin puoliin, perheeseen, ystäviin, sukulaisiin, uuteen kaupunkiin – mitä milloinkin. Seurustelusuhde etenee etenemistään ja seuraavana askeleena voi olla…

IMG_0324

Muutetaanko yhteen? 

Yhteinen koti ja yhteinen arki voi toden totta alkaa. Tässä vaiheessa saattaa suhteen alkuihastus jo hieman haalistua. Monesti toisen totutut tavat tai vaikka rahan käyttö voi ihastuttaa tai vihastuttaa. Tässä vaiheessa voidaan jo todeta, että toisen tuntee jo aika hyvin, ja sitten saattaa tulla seuraavan kysymyksen aika…

Tahdotko?

Tahdotko jakaa elämäsi kanssani? Se suuri kysymys, jota toiset tuntuvat odottavan enemmän kun taas toiset eivät moiselle muodollisuudelle sen kummempaa painoarvoa. Jokainen kuitenkin toimikoot tavallaan! Parisuhteen muuttuminen yhteisen päätöksen myötä loppuelämän jakamiseen on luultavimmin parisuhteen pisin harppaus. Matkan määränpäätä ei voi tietää ja tielle tulee varmasti ylä- ja alamäkiä mutkineen ja kuoppineen. Kun yhteinen näkemys pitkäjänteisestä tulevaisuudesta on taattu, voipi seuraavana kysymyksenä olla…

Lapsia?

Kun suhde toiseen on vakaa, saattaa mieleen herätä kysymys: olisiko meistä kolmeen? Kun pari tekee päätöksen lapsista, sitoo se kaksi henkilöä yhteen monella eri tapaa riippuen siitä, miten yhteinen matka muotoutuu elämän aikana. Kun yhdessä on luotu jotain yhtä, se sitoo omalla tavalla parin yhteen. Kysymys voi myös mahdollisesti rikkoa haaveita, jos tahtotila lapsista ei ole yhtenäinen ja samalla tapaa kysymys voi olla toisille yhtälailla vailla suurempaa painoarvoa kuin tahdotko-kysymys.

Rakkaus ja toisen hyväksyminen sekä tukeminen on tärkeässä osassa mutta joskus se ei aina riitä…

Erotaanko?

Tämä kysymys voidaan sijoittaa oikeastaan mihin vain ja minkä tahansa kysymyksen eteen tai taakse. Kysymys voi pelottaa, ahdistaa tai helpottaa, sillä riippuen kysyjästä ja kysytystä suhteen muutos voi olla väistämättä edessä. Yhteistä säveltä, toivetta ja tahtotilaa suhteen jatkumiselle ei välttämättä löydy ja voi olla, että kysymyksien kiertokulku moninaisine kombinaatioineen saa uuden alun uudessa parisuhteessa…

Mitä kysymyksiä kohdallesi on tullut tai olet itse kysynyt? Mitä kysymyksiä listaan voisi lisätä tai poistaa? Onko kysymyksiä, joita pohdit, toivot tai pelkäät? Kysymykset saattavat lunastaa tai hajottaa omia toiveita sekä ajatuksia. Kysymykset saattavat myös määrittää sen, millaisena oma elämän polkusi muodostuu jatkossa…

Kommentoi omat pohdintasi alle!

-Jonna

4 thoughts on “Parisuhteen suuret kysymykset?

Add yours

 1. Voi tää oli jotenkin tosi ihana postaus ja tiivisti hyvin suhteen vaihteet? Lisäisin myös kysynyksen ”joko nyt?” – monesta asiasta ehtii puhua ja niistä ollaan yhtä mieltä, mutta ajoitus on vielä oma kysymyksensä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei
   Mukava kuulla, että tykkäsit! Aikataulutus on todella hyvä huomio ja lisä. Kysymyksen esittäessä toisen mielestä liian myöhään tai aikaisin voi herättää ristiriitaisia tai jopa negatiivisia tunteita. Ajoituksen tärkeydestä voisi melkein kirjoittaa kokonaan oman osion 🙂

   Kiitos todella hyvästä huomiosta ja hyvää alkavaa viikkoa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: