Mitä kuuluu Joulukuuhun?

Vuosi 2017 alkaa kääntymään kohti loppuaan, ja vuoden viimeinen kuukausi, joulukuu, on jo täällä!Ilmojen puolesta tosin ei voisi olla ihan täysin varma, mikä kuukausi on menossa, vaikkakin paraikaa ikkunasta ihailemani hento lumisade antaa pientä toivetta valkoisesta joulusta.

Meidän joulukuu tuntuu noudattavan kuluneen syksyn jo vakiinnuttamaa kaavaa – tuttua ja turvallista kiirettä. Vuoden viimeiselle kuukaudelle kasautuvat työ- ja opiskelukiireet ovat voimakkaasti läsnä arjessamme, ja molemmilla on sellainen tunne, että avioelämämme ensimmäinen puolivuotinen on ollut tähänastisen elämämme kiireisin. Normaalissa arjessamme on nähtävissä pienenpieniä säröjä. Ei siis riitoja, vaan pikemminkin kohtia, jotka kiireen ulkopuolella hoituisivat lähes automaattisesti. Ystäviemme säännöllinen näkeminen, kodin edelleen uupuvien hankintojen hoitaminen sekä viikonloppujen yhteiset tekemiset lukeutuvat tälle listalle. Näille kaikille toivottavasti löytyy enemmän aikaa ensi vuoden puolella 🙂

Joulukuu sisältää onneksi myös varsin mukavia asioita ja nyt olisikin tarkoitus kurkata, mitä suunnitelmia meillä on tiedossa!

Suomi 100!

Tältä ei varmasti ole kukaan voinut välttyä! Suomi 100 on kaikkialla. Havahduin jo kaupassakin tuijottavani kurkun kelmupäällysteessä olevaan tuttuun Taattua Laatua Suomi 100 -tuotemerkiin. Mitä kaikkea voikaan päällystää Suomi 100-teemalla!? Meidän osalta kuitenkin Itsenäisyyspäivän aattoa juhlistetaan hyvissä puitteissa poikkeuksellisesti vähän isommissa juhlissa. Tällaiset juhlallisuudet ovat meidän kohdallamme lähestulkoon täysin uusi kokemus,  joten kutsusta kiitollisina odotamme innolla tulevaa tilaisuutta juhlistaa erityistä päivää suuressa seurueessa pitkän kaavan mukaan!

Pikkujoulut

Ennen varsinaista joulua täytyy tietenkin juhlia pikkujouluja. Viime vuonna joulukuusen hankinta meinasi olla ongelmallinen pikkujoulujen aikaisen ajankohdan vuoksi, mutta toivottavasti tänä vuonna joulukuusi löytyy tästä ihan kotikulmilta! Mukava ja lämmin illanvietto tulee varmasti monille hyvään saumaan, ja rento ilta vierähtää varmasti kepeissä ja tunnelmallisissa meiningeissä.

IMG_20151211_224424

Joululaulut

Tavoitteenamme on joka vuosi ehtiä edes yhteen joulukonserttin. Joululauluja kuunnellessa on helppo päästä kunnon joulufiilikseen ja rauhoittua hetkeksi arjesta. Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna, Arkihuolesi kaikki heitä, Oi jouluyö. Kaikki hyvin perinteisiä ja oikeaan tunnelmaan johdattelevia joulun tunnusmerkkejä. Etenkin Santerille, entisenä pitkän linjan kuorolaisena, joulumusiikki on ehdoton osa jokaista joulua. Tänä vuonna meillä onkin jo tulevalle viikolle alustavasti sovittu ilta joulumusiikin parissa.

Joulutortut ja glögi

Näitä ollaan kylläkin nautittu jo marraskuun, ellei jo jopa lokakuun, puolella. Santeri on kunnostautunut torttujen taittelija ja paistaja, ja glögit kiehuvat tiheästi hellamme levyllä. Vielä kun saa jouluvalot ikkunaan, on iltaisin ihanaa käpertyä sohvalle ja nauttia tunnelmasta kera jouluglögien ja torttujen.

Joulukalenteri

Polulla-blogin joulukalenteri Joulupolulla pyörii jo instassa! Joulupolulla-instakalenterista huolimatta huomasimme kuitenkin vasta marrastkuun viimeisenä päivänä, että olimme täysin unohtaneet omat joulukalenterimme! Siis perinteistäkin perinteisemmät suklaa-joulukalenterit!! Iltaisella Töölönlahden juoksulenkillä emme kehdanneet tehdä lenkkitamineissa välipysähdystä Stockmannille kalenterien hankkimiseksi, vaan täytyi vielä viikonloppuna toteuttaa erillinen kalenterin hankinta reissu. Nyt on suklaata tarjolla joka päivälle 🙂

Joululoma

Kesäloman lisäksi meillä on ollut tapana viettää pidempi loma joulun kieppeillä. Lomailu juuri tähän aikaan mahdollistaa vierailun Jonnan kotikonnuilla pohjoisessa sekä muutaman laskettelupäivän. Tänä vuonna jouluaatto vierähtää Töölössä, mutta jo tapanina lennämme Petterin tavoin kohti pohjoista palaten takaisin Helsinkiin uuden vuoden jälkeen. Rinteet -> here we come!

Onko siellä millaisia suunnitelmia joulukuulle tai jouluksi?

-Jonna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: