Puoli vuotta avio-onnea!

”Kuusi kuukautta häistä on, laskin aivan itse tännään…”

Tänään, uudenvuodenpäivänä, häistämme on kulunut tasan 6 kuukautta. Tämän blogi-päivityksen kirjoittamisen hetkellä, istuessamme molemmat hieman flunssaisina iltaa Rovaniemellä ja kellon käydessä noin 17.30, oli puoli vuotta takaperin tärkeän päivämme kirkko-osio jo läpikäyty, tahtomiset todettu ja – jos muistan oikein – siirryimme juhlallisuuksissa paraikaa alkuruoasta puheiden saattelemana kohti poropainotteista pääruokaa.

Polullablogi1

Pyritäänpäs kiteytettämään nämä ensimmäiset 6 kk nyt spontaanisti keskeisimpiin tekemisiin ja muistoihin:

  • Häämatka Japaniin ja Fuji-tulivuoren kiipeäminen
  • Minä ja sinä olemme nyt me – me Saarikosket. Vaimo ja mies – yhteinen polku
  • Uudet kirjoitusprojektit mukaan lukien tämä Polulla-blogi
  • Uusi arki ja uudet työ- sekä opiskelukuviot
  • Yhteiset sekä erinäiset ulkomaanreissut Tallinnaan, Budapestiin ja Tokioon
  • Tapahtumarikas joulukuu. Joulupolulla-kalenteri, aatto Helsingissä ja uusivuosi Rovaniemellä.

Vuosi 2018 – mitäs nyt?

Tässä joululomalla ystävämme tiedustelivat meiltä alkuvuoden/kevään tekemisiämme. Äimänkäkenä tuijottelimme siinä sitten toisiamme hieman hämmentyneinä. Niin…mitä me nyt teemme?

Vuosi käynnistyy meillä vailla suurempia suunnitelmia. Jonnan opiskelut jatkuvat ja tammikuun aikana myös Santeri tekee 2 vuoden tauon jälkeen paluun opintojen äärelle. Toki, mahtuuhan tulevalle vuodelle yksi vasta ideatasolla oleva isompi reissu, yhdet innolla odottamamme hääjuhlat sekä yksi kesäinen vierailu taiteen äärelle kihlautumismaastoomme Savonlinnaan. Sen suurempia reissuja tai tekemisiä ei tässä vaiheessa ole vielä suunniteltu, ja arki varmaankin jatkunee Helsinkiin paluun myötä varsin normaalilla mentaliteetilla.

Mikä mietityttää?

Tässä pari päivää takaperin istuskelimme saunassa, reflektoimme kulunutta vuotta ja pohdimme ääneen tulevan vuoden näkymiä. Mitä 2018 tulisi tuomaan meille tullessaan?

Tähän en tällöin äkkiseltään keksinyt parempaa näkemystä kuin: muutoksia. Yhteisessä elämässämme tuntuu tällä hetkellä tapahtuvan paljon. Muutama vuosi takaperin olisin turvallisin mielin voinut odottaa vuoden seuraavan toista vailla suurempia elämän eri osa-aluiden ja kuvioiden muutoksia, mutta nyt tässä on tapahtunut selkeä muutos. Voisin jopa todeta olevani varma siitä, että tulemme päättämään tämän nyt alkaneen vuoden 2018 eri asetelmissa kuin missä sen tänään käynnistimme.

Muutos herättelee usein – kenties aiheestakin – negatiivisia mielleyhtymiä. Tällä hetkellä asennoidun kuitenkin varsin positiivisesti näihin horisontissa siintäviin potentiaalisiin muutoksiin ja olen autenttisesti onnellinen siitä, että polkumme tulee todennäköisesti koostumaan muustakin kuin pysyvyydestä.

Polullablogi3

Entäs sinä?

Vielä kerralleen näin bloginkin puolella oikein hyvää alkanutta vuotta myös sinulle, lukijallemme. Toivottavasti kuluva vuosi on sinulle mahdollisimman onnellinen ja täynnä ystävien ja perheen kanssa jaettuja elämysrikkaita kokemuksia.

Näin uuden vuoden kunniaksi heittäisin sinulle myös pienen haasteen. Tai noh. Ei niinkään haasteen, pikemminkin pohdittavan. Tulemme tammikuun alkupuoliskon aikana kysymään sinulta aiheista, joita haluaisit meidän käsittelevän blogissamme. Tulemme esittämään kysymyksen sekä Polulla-Instassa että täällä blogin puolella. Aihe-ehdotus voi olla täysin filtteröimätön ja voi koskea niin arjen tekemisiä, talouden pyörittämistä, rakkauselämää, vapaa-ajan harrasteita kuin syvällisempiäkin aiheita. Otappas siis tämä mietintämyssyyn ja laita aihe-ehdotuksesi valmiiksi tammikuista tiedusteluamme varten. Jokainen vastaanottamamme vastaus otetaan huomioon tulevia kirjoituksiamme kehittäessämme.

Eipä tässä oikein muuta. Tsemppiä vuoteen 2018 🙂

Nähdään täällä blogissa ja jutskaillaan Instassa!

– Santeri

Kuvat: Astrid Mannerkoski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: