Mitä meidän jääkaapista löytyykään?

Jos meidän pitäisi valita, mihin asioihin arjessa panostamme, olisi yksi tärkeimmistä asioista ehdottomasti ruoka. Arjessa jaksamisen yksi tärkeimmistä rakennuspalikoista on kiistämättömästi ravinto, sen monipuolisuus ja laatu. Onhan olemassa sanontakin ”Hyvä ruoka, parempi mieli”. jaakaapinsisalto2

Välillä on mielenkiintoista seurata, mitä sinne kaupan ruokakärryyn oikein päätyy. Tästä syystä päätimme lyhytaikaisesti dokumentoida viikoittaisten kauppakassien sisältöä. Tarkastelun ajankohdaksi määrittelimme neljä viikkoa, koska tuossa ajassa ehdimme saalistamaan hyllyistä myös sellaisia elintarvikkeita ja tykötarpeita, jotka hupenevat viikkokulutusta harvemmin (pesuaineet, talous- ja wc-paperit ym. talouden tarvikkeet).

Taustatietona mainittakoon, että käymme kaupassa lähtökohtaisesti joka sunnuntai ja ruoat hankimme pääsääntöisesti illalliseksi su-to aikavälille. Aamu- ja iltapalat riittävät taas noin sunnuntaista lauantaihin. Viikonloppuisin syömme sitten joko ulkona, laajemmalla porukalla missä milloinkin tai valmistamme itse jotain erityistä ja kokeilevampaa.

Lähdetäänpäs seuraavaksi katsastamaan, mitä kaupasta oikein lähti mukaan!

Viikko 1

viiko1

Viikko 2

viikko 2

Viikko 3

Viikko 4

Viikko 4

Vikko 3

Mitä huomasimme?

Neljän viikon testijakson jälkeen huomasimme, että ruokavalintamme pyörivät aikalailla samanlaisen kaavan mukaan. Syömme usein kaksi erilaista salaattia, keittoruoan sekä yhden lihaisamman vaihtoehdon. Aamu- ja iltapaloiksi valikoituu puuroa, leipää, hedelmiä ja jugurttia myslin kera. Marjoja syömme melkein päivittäin, mutta näitä löytyy vielä kesän jäljiltä valmiiksi pakastimesta. Hyvä havainnollistava esimerkki viikon ruokavalikoimastamme voisi mennä vaikkapa näin:

  1. Halloumisalaatti
  2. Bataattikeitto
  3. Lehtikaali-kvinoasalaatti
  4. Lasagne

Kehitysideana, voisimme tulevaisuudessa haastaa itseämme ja haalia viikkoruokiimme isompaa vaihtelua. Niin muuten…rahaa ostoksiin kului viikosta riippuen 45-90 euroa.

Missä kaikki herkut ovat?

Tätä voisi joku osata kysyä. Vastaus on simppeli -> Mehän emme ikinä karkkia, sipsiä tai muuta epäterveellistä syö. Ettäs tiedätte!

tai ehkäpä kuitenkin…

Me emme osta karkkia/sipsiä/jäätelöä koskaan viikon ruokaostoksien yhteydessä. Kun herkkuja ei ole kaapissa, tekee niitä myös harvemmin mieli. Jos jotain makeaa tai suolaista herkkua sitten viikon aikana halajaa, täytyy asian eteen tehdä erillinen kävelyreissu kauppaan. Olemme myös jo jonkin aikaa, tosin vaihtelevalla onnistumisprosentilla, pitäneet perjantaisin ns. karkkipäivää. Siinä missä joulukuu osoittautui tämän herkkupäivän noudattamisen suhteen vaikeaksi, tulisi nyt tammikuun kunniaksi karkkipäivän suhteen päästä taas takaisin ruotuun 🙂

Olisi kiva kuulla, millaisia ostotottumuksia teillä on! Tuleeko kaupasta ostettua aina samat ruoat? Onko kaupassa käynti päivittäistä vaiko viikoittaista? Kommentoi alle! 

-Jonna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: