Parisuhteemme 5 paljastusta!

Hellurei!

Viikko taas päässyt vierähtämään. Mites on tammikuu käynnistynyt? Oletko pitänyt kiinni uuden vuoden lupauksista? Entä onko alkanut vuosi tuonut mitään uutuuksia arkeen? Let us know Instassa @polullablogi!

Alkuvuosi 2018 käynnistyy kohdallamme sensaatiomaisten paljastusten saattelemana. Raotamme nimittäin ovea arkeemme, ja jaamme 5 paljastusta parisuhteestaamme. Read on, if you dare 🙂

1. Perinteiset sukupuoliroolit rempallaan

Stereotypiat ovat stereotypioita, eikä niille tulisi antaa liikaa valtaa. Samalla ne kuitenkin auttavat jäsentämään maailmaa ja muodostamaan olettamuksia ympäröivästä todellisuudesta.

Yksi tällainen olettamus on, että yleisellä tasolla tallustellessa miehet ovat enemmän kiinnostuneista autoista kuin naiset. Toinen taas, että nainen jättää useammin kädenjälkensä keittiön erinäisiin luomuksiin. Meillä nämä mielikuvat heittävät häränpyllyä. Siinä missä Santeri pyöräyttää pääsääntöisesti tämän talouden pullat, leivonnaiset ym. kotikokki-pläjäykset, kuolaa Jonna E-sarjan mersujen perään ja hoitaa myös pääsääntöisesti kuskin hommia.

Polulla5 16_Fotor

2. Oman elämänsä pikku-pelaajat

Mitä miesporukka tekee polttareissa saunomisen välissä? No pelaa lautapeliä tietenkin!

Santeri on piiiitkän linjan pelaaja – ja tälle oltiinkin tehty kunniaa kevään taannoisissa polttareissa. Etenkin konsolipelien merkityksestä kielivät sekä seinällä komisteleva (tosiasiassa siis vintillä pölyä keräävä) NHL 2007 -turnauksesta voitettu Teemu Selänteen jääkiekkomaila että pelimusiikista työstetty yliopiston päättötyö. Konsoleiden kylkeen on lyöttäytynyt kirjo erinäisiä lautapelejä ja viimeisimpänä – kuluneen syksyn aikana – täysin uunituore Dungeons and Dragons -harrastus. Santeri on siis parisuhteen todellinen ”player 1″…vaikka Jonna taisikin kellottaa kovimmat peliajat GTA 5:ssa.

Polulla 7_Fotor

3. Hyötyliikunnan hegemoniaa

Liikunta on jees. Santeri säbäilee, Jonna jumppaa salilla.

Kenties keskeisin liikunta tulee kuitenkin laaja-alaisesta hyötyliikunnasta – pyöräilystä, kävelystä ja käppäilystä. Helsingin keskustassa ei juurikaan autoa kaipaile, joten siirtymät hoidetaan pääosin joko kävellen tai kesäisin fillarilla. Viime kesän hienoin oivallus oli ehdottomasti Helsingin kaupunkipyörät, joita hyödynsimme käytännössä toukokuusta lokakuuhun, yhteensä vain noin 25 euron hintaan per liikkuja.

Polulla8_Fotor

4. Karvaiset kasvot kuntoon 

Mistään silmiä hivelevästä mieskomeudesta ei tarvitse olla kyse, jotta miehen kasvojen säännöllinen huoltaminen on perusteltua. Santerin oma kasvojenhoidon rituaali koostuu käytännössä vain suihkun jälkeisestä rasvauksesta ja epäsäännöllisestä ammattimiehen toteuttamasta parranhuollosta (vink vink, Parturi Pete), mutta onneksi Jonna paikkaa puutteet. Oli kyse sitten kulmakarvojen nyppimisestä, huoltavasta kasvohoidosta tai pidempikestoisesta kasvojen huolto-operaatiosta, Jonna nappaa kopin myös Santerin kasvojen yleisilmeestä.

5. Arjen 50/50-periaate

Yhdessä tehdään, yhdessä kestetään, yhdessä menestytään. Meillä arjen tekeminen on (yllä olevista huomioista huolimatta) aikalailla yhdessä tekemistä. Pyrimme, ja usein onnistumme, jakamaan tekemiset tasapainoisesti niin, että molemmat kontribuoivat 50 %. Suunnitelmien tekeminen, arjen pyörittäminen, säännöllinen säästäminen. Kaikki komponentit koostuvat molempien yhteisestä panostuksesta, jolloin lopputulos myös jaetaan tasan 50/50.

Polulla4_Fotor

Ensi viikko mennään meillä melko arkisissa tunnelmissa, mistä kertoo se, että viikon suurin tapahtuma on (ainakin Santerin mukaan) maanantai-iltainen Boston Bruins – Dallas Stars jääkiekko-ottelu. Arkeemme pääset käsiksi helpoiten Instassa @polullablogi.

Erinomaista alkavaa viikkoa!

– Polulla-bloggaajat

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: