Vauhdikas viikonloppu

Ajattelin näin vaihtelun vuoksi hieman kertoilla kuluneen viikonlopun kuulumisia. Saimme nimittäin vieraita pohjoisesta, joten viikonloppu vierähti vauhdikkaissa tunnelmissa Helsingin keskusta-aluetta kierrellen. 

Perjantaina Santeri vietti kotona etäpäivää, joten suuntasin porukoiden kanssa aamupäivästä moottoripyörämessuille. Vaikka en itse ole varsinaista kohderyhmää, olin positiivisesti yllättynyt messujen tarjonnasta. Messuille oli tuotu (tottakai) paljon moottoripyöriä ja oheistuotteita, ja olisi messuilla päässyt jopa koeajamaan muutamia moottoripyöriä ihan mukavan kokoisella testiradalla. Vierailumme osui myös aikalailla lounasaikaan, ja suuntasimmekin nälkäisinä yhteen messualueen monista lounasravintoloista. En ole ikinä ollut oikein vakuuttunut messukeskuksen ravintolatarjonnasta, mutta ilmeisesti tähän puoleen on messukeskus viime aikoina panostanut, ja ruokailu oli kuin olikin positiivinen yllätys. Perjantaina messuilla mahtui kiertämään pisteet läpi suhteellisen sujuvasti (ilman suurempia ruuhkia), mutta tästä huolimatta messuilla vierähti useampi tunti. Messujen jälkeen kävelimme takaisin kotiin, ja illasta kävimme vielä Espoossa pyörähtämässä – hakemassa kotosalle joululomalla hankkimamme uuden sohvapöydän.

27749907_10155998144658360_525932573323962911_n 2

Lauantai olikin sitten poikeuksellisen kylmä päivä. Otimme aamusella ratikan keskustaan, tarkoituksenamme kiertää kauppoja läpi. Kaikilla taisi olla pieniä pakollisia hankintoja ostoslistalla. Kahvipaussin pidimme Cafè Esplanadilla, jonne seuraamme liittyi Santerin vanhemmat. Kahvit ja Runebergin tortut maistuivat, ja kuulumisia päästiin vaihtelemaan puolin ja toisin. Olihan samalla porukalla viimeksi kokoonnuttu hääpäivänämme n. 7 kuukautta sitten.

Lauantai-ilta olikin sitten varattu lähestulkoon perinteisesti teatterispektaakkelille. Ennen illan päänäytöstä kävimme lunastamassa vielä käyttämättömän häälahjamme, ja suuntasimme syömään Ravintola Juttutupaan, joka sijaitseekin melkein teatterin naapurissa.

Teatteriesitykseksi olimme jo jouluna valinneet näytöksen Älä pukeudu päivälliselle. Kyseessä oli Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä esitettämä farssi, jonka ensi-ilta oli ollut vasta 2.2.2018 – siis päivää ennen vierailuamme. Pääesiintyjinä oli mm. Pertti Sveholm, Katja Küntter, Pekka Strang ja Sanna-June Hyde. Esitys kesti reilu kaksi tuntia ja oli suomennettu alkuperäisestä näytelmästä Pyjama pour six.

app15-1600x1067 2
Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri

Esitys oli ratkiriemukas kokonaisuus, ja seurueemme hyrähteli naurusta tasaisin väliajoin. Santeri jäi jälkikäteen pähkäilemään ja analysoimaan, että olisi kuitenkin kaivannut laajempaa aihealuetta, josta huumoria kammettiin, ja henkilökohtaiseksi suosikiksi kuulemma vielä jäi viime syksyinen Tenorit liemessä– esitys. Kaiken kaikkiaan pidimme kuitenkin kaikki esityksestä ja ilta oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut.

app18-1600x1067 2
Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri

Tänään, sunnuntaina, porukat suuntasivat jo aamupäivästä kohti pohjoista, ja meillä onkin edessä pienimuotoinen opiskelupäivä. Tänään nimittäin päättyy oma opintovapaani ja huomenna suuntaan takaisin työelämään ja uusiin haasteisiin!

– Jonna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: