10 tulista treffivinkkiämme

Arki rullaati rullaa omalla painollaan, ja välillä onkin ihana päästä tekemään normaaleista rutiineista poikkeavia asioita yhdessä!

Rutiininomaisen arjen ohella myös treffipäivät tai -illat saattavat kuitenkin aika-ajoin kiertää samaa tasaista kiertokulkuaan, eikä itseään tule haastettua uusien asioiden ja tekemisten pariin. Tästä syystä jaammekin nyt meidän 10 tulenkuumaa treffivinkkiä, ja mielellämme – omaa treffikulttuuriamme kehittääksemme – kuulemme myös lukijoidemme omat parhaat vinkit!

Mennään siis itse asiaan, eli miten me vietämme laatuaikaa yhdessä!

Polulla-blogin 10 treffivinkkiä

1. Urheilu

No joo joo. Ei se kaikista romanttisin ja herkin treffitekeminen 😀 Käymme kuitenkin viikoittain yhteisillä juoksi- tai käevlylenkeillä, ja viikonloppuisin meillä on tapana tehdä pidempi, maastoltaan erilainen ja haastavampi reippailulenkki. Etenkin kesäaikaan kulutamme hyvinkin kernaasti lähimaisemien juoksumaastoja normaalin viikonloppulenkin ollessa väliä 10-17 km. Kesäisiin perinteisiimme kuuluu myös Helsingin useat puolmarathon-tapahtumat. Urheilla voi myös tekemällä yhteisen pyörälenkin tai harrastamalla kiipeilyä Salmisaaren liikuntakeskuksessa. Itse haaveilen myös Allas Sea Poolin uintireissusta!

Urheilussa ei ole kyse kynttiläillallisesta vaan yhteisestä ajasta. Lenkeillä tulee pureuduttua viikon kuumimpiin puheenaiheisiin, tulevaisuuden näkymiin, arjen haasteisiin tai muutoin mieltä askarruttaviin asioihin. Samalla yhteinen säännöllinen harrastaminen tiivistää kummasti parisuhdetta ja auttaa pysymään kartalla toisen puoliskon ajatuksista ja näkemyksistä.

2. Ravintola-illallinen

No nyt mennäänkin sitten perinteisemmälle linjalle. 🙂 Tämä on kaikessa traditionaalisuudessaan kenties hieman tylsempi vaihtoehto, mutta kyllä mielestämme viikonloppu on ihana aloittaa hyvin syöden ja perjantai-illasta näin yhdessä nauttien! Paikan ei todellakaan aina tarvitse olla Björkin fine dining -ravintola, vaan suosikkiemme listalle kuuluu mm. Friends & Burgersin purilaiset, Umeshun sushit, Vapianon pastat sekä Papa Greensin pizzat!

3. Kulttuuria, kulttuuria, kulttuuria

Jotkut saattavat muistaa, että vietimme ihka ensimmäisiä treffejämme Oopperan avajaisgaalassa 6.10.2007. Tämä kulttuurin arvostus osana treffikulttuuriamme ei ole hävinnyt minnekään, ja hulvaton teatterinäytös tai hyvä ooppera-esitys on aina mukava vaihtelu arjen keskellä. Ensi kesälle olemmekin jo varmistaneet liput meille tärkeän Savonlinnan oopperajuhlien Madama Butterfly -näytökseen. Vinkkinä: onnistuneen ooppera-käynnin kruunaa väliaikatarjoilu – tottakai!

4. Spa-päivä

”Hei me lillutaan taas”. Olemme molemmat lapsuudessamme tottuneet suomalaiseen kylpyläkulttuuriin. Minulle kylpylät olivat ehdoton osa jokaista Levin laskettelureissua, ja Santerille kylpylät tulivat tutuiksi isovanhempien kesäisten Ikaalisten Kylpylä -reissujen kautta. Spa-kokemus onkin nyt muodostunut varsin luonnolliseksi viikonlopun rentoutus-tekemiseksi. Varsinkin talvella lämmin saunominen ja seesteisissä tunnelmassa rentoutuminen lataa akkuja todella tehokkaasti. Viime aikoina olemme suosineet Flamingo Spa -kokemusta, mutta otamme erittäin kernaasti vinkkejä vastaan muista vastaavista kokemuksista.

5. Leffailta

Taas perinteisempääkin perinteisempi treffitekeminen. Treffi-illan viettäminen elokuvan parissa joko kotona tai leffateatterissa on meillä laiskan päivän valinta. Elokuvamakumme on monilta osin samansuuntaista, mutta monesti on myös tehtävä kompromisseja. Loistavien elokuvien löytäminen, yhteisestä elokuvakokemuksesta nauttiminen ja elokuvan puiminen jälkikäteen on oudon palkitsevaa.

6. Kotikokkaus

Arki on ruokailun suhteen melko kiireistä. Viikonlopun kauppareissulla hankimme tulevan viikon ruokavalikoiman valmiiksi kaappiin, joten viikon aikana kokkaus etenee varsin – sanalla sanoen – mielikuvituksettomissa merkeissä. Viikonloppu onkin sitten innovaation aikaa. Kuvitelkaa tilanne. Etsitte parin kanssa uuden maukkaan ja toteutettavissa olevan reseptin, hankitte yhdessä tarvittavat aineet ja kokkaatte ilman kiirettä rentouttavan ja tilanteeseen sopivan musiikin (Santerin mukaan jazzin) soidessa taustalla. Usein tähän kokemukseen voi lisätä myös tilkan viiniä. Mielestäni erinomainen treffikokemus. Kokonaisuus on opettavainen, rentouttava ja hauska. Välillä testailut onnistuvat ja välillä eivät, mutta tulipahan haastettua omaa osaamista ja ruokarajoittuneisuutta.

7. Yön tai parin karkumatka

Joskus yhden illan tai päivän tekeminen ei yksinkertaisesti riitä, vaan tahtotilana on saada hieman pidempi irtiotto. Tällöin suosimme pienenpientä karkumatkaa. Pitkälle ei tarvitse lähteä. Olemme olleet yllättävänkin monesti arkea paossa Helsingin hotelleissa, ja jos hotellista löytyy oma Spa, on se aina sitä parempi! Toissavuoden syksynä olimme Crowne Plazassa ihailemassa ensimmäistä lumisadetta Helsingin kattojen yllä, viime syksynä piipahdimme Tallinnaan nauttimaan erinomaisesta ruoasta ja Swissotelin rauhoittavasta spasta ja pari kuukautta sitten toivotimme joulun tervetulleeksi Jätkäsaaren suhteellisen uudessa Clarion-hotellissa. Tällaisten hotelli-iltojen ohella teemme myös pieniä matkoja silloin tällöin maalle ”mökille” tai muutaman yön reissuja ystäviemme luokse.

8. Peli-ilta

Pelata voi yhdessäkin. Jos olemme sattuneet löytämään hyvän yhdessä pelattavan konsolipelin, tulee pelin kanssa vietettyä useampi ilta. Hyvät tarinapohjaiset PlayStation -pelit tuntuvat kuitenkin olevan tällä hetkellä pahasti kiven alla, joten tämä ajanvietto tapa on jäänyt viime aikoina vähemmälle. Yhdessä pelaamiemme pelien kirjoon kuuluu mm. Uncharted ja Bioshock -pelisarjat sekä kauhuskeneä tributoiva Until Dawn.

9. Urheilua voi myös katsoa

Santeri on kova seuraamaan jääkiekkoa. Ei siis ole kerta eikä toinenkaan, kun olemme reissanneet joko Hartwall-areenalle tai Nordenkiöldinkadulle matsia seuraamaan. Tämä treffailumuoto ei ole sitä kaikista parhainta tekemistä, mikäli tarkoituksena on aikaansaada syvällisempää keskustelua 🙂

10. Ystävät

Viettämämme treffit ovat lähtökohtaisesti kahdenkeskeistä tekemistä, mutta aina ei näin suinkaan ole. Erilaiset yhteiset illanistujaiset, suurella porukalla vietetyt lautapeli-illat sekä suuremmat ja juhlallisemmat yhteiset tapahtumat ovat kuitenkin yhteistä treffitekemistä siinä missä muutkin. Järjestämme mielellämme erilaisia yhteisiä tapahtumia, sillä nautimme aidosti ystäviemme seurasta. Tällaisia sessioita ovat mm. jo perinteiseksi tekemiseksi nousseet kesäiset mustikkapiirakka-kahvittelut, pikkujoulusessiot ja Halloween-karkelot. Seuraavat tällaiset pirskeet olemmekin lyöneet jo lukkoon tulevalle perjantaille. Can’t wait!

 

Tällaista on treffikulttuuri meillä päin. Jäikö tuolta listalta huomioimatta jotain keskeistä tekemistä, jota haluaisit suositella tälle ”vanhalle parille”? Otamme näkemyksiä hyvinkin kernaasti vastaan joko täällä tai instassa 🙂

Erinomaista alkavaa viikkoa!

– Jonna

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: