Lapsimessut & ensimmäinen hankinta bebelle

Tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa on käynnissä rutkasti väkeä keräävät perinteiset Lapsimessut. Messut alkoivat jo etupainotteisesti torstaista ja jatkuvat aina sunnuntai-iltaan asti. Ystäväni tiedusteli minulta jo useampi viikko takaperin, haluaisinko lähteä messuille mukaan. Ensinnäkin henkiseksi tueksi väkijoukon keskelle, mutta myös katselemaan ensimmäisiä hepeneitä tulevalle esikoisellemme.

Ystävälleni messut olivat myös ensimmäiset laatuaan, joten emme kumpikaan tienneet mitä messuilta tulisi odottaa. Santeri pohti myös messuille osallistumista, mutta kiireellisempi opiskelu-deadline pakotti jäämään kotiin. En aio kiistää, etteikö ajatus messumiljööstä ihmispaljouteneen kaikkineen herättänyt kohdallani alkuun varsin ristiriitaisia fiiliksiä. Jo messujen nimestä – Lapsimessut – tuli mieleeni valtaisa Messukeskus täynnä ryntäileviä, huutavia ja itkeviä lapsia, joiden perässä ravaa stressaantuneita ja väsyneitä vanhempia – rattaineen kaikkineen. Ei siis mikään hehkein mielikuva, josta lähteä ammentamaan messufiilistä!

IMG_2783

Siinä pähkäillessäni ja pohtiessani osallistumistani, tein pientä taustatutkimusta ja koitin ottaa selville, mitä yrityksiä messuilla olisi mukana. Minua kiinnosti muun muassa, olisiko messuilla mahdollisesti hyviä tarjouksia tai kiinnostavia puhujia/esiintyjiä. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että tällaista tietoa ei tuntunut juurikaan mistään löytyvän. Toki, vika saattoi olla myös etsijässä. Kartoituksesta ei joka tapauksessa ollut toivomaani hyötyä, ja pohdinta sai luvan jatkua.

Messut lähestyivät ja ystäväni tiedusteli toistamiseen halukkuuttani osallistua messuille. Mietin vielä hetken, mutta pikkuhiljaa fatkat alkoivat painaa vaakakupissa: meille on tulossa lapsi, ja emme ole hankkineet masuasukille vielä yhtään mitään! En siis menetä mitään sillä, että osallistun messuille ja samalla voin pohtia pakollisia hankintoja. Toivoin myös, että messuilla voisin päästä ”testiajamaan” ja kartoittamaan tietouttani lastenrattaista. Samalla voisin tehdä listausta ns. pakollisista hankinnoista.

IMG_2782

Siispä suuntasimme eilen aamupäivästä kohti Lapsimessuja ja huomasimme heti, että muutama muukin lastenvaunu oli ottanut kohteeksi Pasilan Messukeskuksen. Pääsimme sisään nopeasti ja vaikka hisseille oli luonnollisesti pitkä jono lastenvaunuja, oli tunnelma jopa yllättävän rauhallinen. Varsinaiselle messualueelle päästyämme arvioin, että porukkaa oli jo paikalla aika paljon, vaikka olimme juuri ennen 12 menossa mukana. Toki useat lastenvaunut rajoittivat tilaa entisestään, vaikka arvioin esille asettajien olevan hajanaisemmin kuin esimerkiksi matkamessuilla. Pääsimme liikkumaan suhteellisen verkkaisesti pisteeltä toiselle ja totaalisia pullonkauloja esiintyi oikeastaan vain muutama. Yksin vaunujen kanssa messuille ei mielestäni kannata suunnata, sillä jos yrityksen pisteillä haluaa vierailla tarkemmin ja tutustua tuotteisiin, täytyy vaunut jättää (totta kai) pisteen edustalle.

IMG_2793IMG_2788IMG_2787

Mitä yrityksiä messuilla sitten oli? Pääsääntöisesti meidän molempien mieleen jäi lastenvaatteet! Lastenvaatteita tuntui olevan todella paljon ja ainakin itselle tuntemattomia suomalaisia toimijoita on tuntunut tulevan markkinoille yhä enemmän. Ystäväni teki löytöjä Metsolan, Newbie ja Blaan pisteillä. Toki mukana oli jo suuren suosion saavuttanut Gugguu ja Papu.

IMG_2792

Lastenvaunuja löytyi omasta mielestäni harmillisen vähän, mutta tilaa ns. testiajaa vaunuja ei olisi ollut myöskään paljoa. Santerin suosikkivaunut kuitenkin löytyivät, ja oli hyvä päästä tutkimaan ominaisuuksia paikan päällä. Rattaiden hankinta saa kuitenkin jäädä liikkeeseen, missä olisi vielä laajempi valikoima ja enemmän tilaa. 🙂

Messuilla oli laajasti mukana myös erilaisia ”lifestyle” liikkeitä söpöine sisustuselementteineen ja tekstiileineen. Messuhengessä oli mukana myös mm. Kela ja alueelta löytyi oma neuvolapiste.

IMG_2795IMG_2798IMG_2796

Mitä olisin kaivannut messuilta? Omaan tilanteeseeni luonnollisesti enemmän äitiysvaatteita. Erityisesti odottajalle sopivia urheiluhousuja ei tunnu löytyvän mistään! Olisin kaivannut myös enemmän odottajan/perheen hyvinvointiin, ravintoon, matkustamiseen ja liikkumiseen erikoistuneita esille asettajia tai sitten en niitä onnistunut alueelta löytämään…

Itsellä oli messuille ainoastaan yksi pakollinen piste, johon olin jo etukäteen kartoittanut haluavani  päästä. Olin nimittäin bongannut instagramista todella suloisen Ellafant-merkin ja olimme Santerin kanssa päättäneet, että pienet söpöt elefantit voisivat olla meidän ensimmäinen hankinta tulevalle vauvalle! Löysinkin Ellafantit Bebeliinin pisteestä kotiin viemisiksi!

Messuilla vierähti melkein neljä tuntia, ja vaikka pidimme pieniä taukoja, oli messuhälinä välillä väsyttävää ja stressaavaa. Ihmiset olivat kuitenkin yllättävän hyvällä fiiliksellä liikkeellä, eikä pahin pelkoni itkevistä lapsista ja stressaantuneista vanhemmista käynyt ylitsepääsemättömästi toteen. Ensikertalaisesti messuilla oli mukava käydä pyörähtämässä, ja jos ensi vuonna olisi pakollisia hankintoja juuri messujen aikaan tulossa, voisin hyvin osallistua messuille uudelleen. Jäimme molemmat positiivisille fiiliksille, mutta ehkä ensi kerralla suuntaisimme vielä aikaisemmin messuille – tai vaihtoehtoisesti lähempänä sulkemisaikaa :).

Jos sunnuntai suunnitelmat ovat tälle päivälle vielä auki ja olet Helsingissä, suuntaa ihmeessä Lapsimessuille! Hälinän käydessä liian suureksi voi iltapäiväkahvit käydä nauttimassa ihanassa Fazerin kahvilassa 😉

Ihanaa sunnuntaita kaikille ja kiitos vielä Messukeskukselle Lapsimessujen lipuista!

-Jonna

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: