Kuulumisemme keskeltä kesälomia

Oikein hyvää juhannusaamua täältä sateisen sumuisista tunnelmista Rukan rinteiden kupeesta. Olikos onnistunut keskikesän juhla kera ystävien, saunomisen ja grillaamisen? Toivon mukaan oli! Ailahtelevista keleistä huolimatta.

Meillä juhannuspäivä on käynnistellyt kaikessa rauhassa varsin verkkaisissa tunnelmissa. Aamuinen riisipuuro hillakeiton kera on näin yhdentoista kieppeillä vastikään syöty, päivän ensimmäinen kahvikupponen nautittu, ja tällä nimenomaisella hetkellä telkkarista pyörivät salkkareiden uusinnat leppoisan kesäsateen laskeutuessa rauhalliseen tahtiin pihamaan vehreälle nurmikolle. Mikä parempaa tekemistä näissä rattoisen rauhallisissa tunnelmissa kuin blogitekstin kirjoittaminen 🙂

Silmäilin tässä ennen lomiemme käynnistymistä lyhyesti läpi keväisiä kirjoituksiamme. Huomasin varsin vikkelästi, että kevätkauden tekstimme pyörivät säännönmukaisesti yhden aihion ympärillä. Nimittäin tulevan perheenlisäyksen. Tekeleemme tarkastelivat käynnissä olevan raskausajan muutoksia, tulevan perheenlisäyksen aiheuttamia pohdintoja sekä orastavan vanhemmuuden pähkäilyjä. Ymmärrettävistä syistä tietenkin. Hakeehan tämä alkusyksystä realisoituva elämänmuutoksemme merkittävyydessään vertaistaan. Ei sitä kuitenkaan ihan joka vuosi seiso tällaisen tiedostetun tulevan muutoksen kynnyksellä.

Tästä tutkailusta inspiroituneena ajattelin kuitenkin nyt juhannuksen hidastempoisissa tunnelmassa keskittyä arkeemme ja polkuumme tämän teeman ulkopuolella. Mitäs siis arkeemme kuuluu näin raskauden ulkopuolella?

Vuosipäivä aivan kulman takana

Juhlimme häitämme vajaa vuosi sitten 1.7.2017. Juhlapäivän merkkisanat lausuttiin Helsingin Vanhassa kirkossa noin klo 15.18, minkä jälkeen yli 10-vuotista yhteistä polkuamme juhlistettiin yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa teemamme, tunnelmallisten kaupunkihäiden, merkeissä Ravintola Sipulissa Helsingin Katajanokalla. Saimme toisemme, ja sekä häistä että tätä seuranneesta häämatkasta jäi ihanat muistot meille molemmille.

J&S_AstridMannerkoski-316.jpg
Kuva: Astrid Mannerkoski Photography

Kirjoittaessani viimeisiä tekstejä taannoiseen Filosofin morsian –hääblogiimme totesin, etten juurikaan oleta minkään merkittävän näin häähuuman myötä muuttuvan. Olimmehan jo jakaneet arkemme pidemmän tovin, minkä myötä suurille muutoksille ei ollut horisontissa perusteita. Nyt, vuosi myöhemmin, voin lähestulkoon täysin pysytellä tässä taannoisessa toteamuksessani. Mikään ei ole juurikaan muuttunut. Noh…raskaus toki joo joo, mutta jätetään se nyt edelleen näiden pohdintojen ulkopuolelle 😀

Arkemme sujuu edelleen totuttujen tekemisten merkeissä. Jonnan saatettua opintonsa loppuun näin kesän kynnyksellä, olemme molemmat täyspainotteisesti työelämässä. Arki maanantaista perjantaihin onkin siis varsin rutinoitunutta askartelua: aamuinen lähtö samoihin aikoihin töihin, juoksu-, pyöräily- tai kävelylenkki ennen iltaruoan valmistamista ja kääriytyminen sohvan syövereihin suosikkisarjojen ääreen iltasella ennen nukkumaanmenoa. Viikonlopuille keksimme usein viimeistään viikon aikana yhteistä tekemistä joko keskenämme tai kavereidemme kanssa, ja niinpä kevään viikonlopputekemisiimme on kuulunutkin mm. grillailureissuja mökille Kouvolaan, Viikin lehmien laitumelle päästöä, pidempiä pyöräilyreissuja ja shoppailun höystämiä kaupunkikäppäilyjä.

”Asuntoa mä metsästän, tahdon saada suuren”

Yhtenä merkittävänä muutoksena mainittakoon tosin aktivoitumisemme asuntomarkkinoilla. Olemme nimittäin nyt useamman kuukauden etsineet itsellemme sitä ihanteellista ensiasuntoa. Näytöissä on pyöritty tiuhaan tahtiin, ja on sitä tarjouksen tekemisen kynnykselläkin käväisty. Vielä ei kuitenkaan ole asunto löytänyt omistajaansa, joten etsintä jatkuu edelleen. Pientä päänvaivaahan tämä on toki tuottanut, mutta todellisuus on, ettei meillä mitään hengenhätää tämän suhteen ole. Seuraamme tarjoaman kehitystä ja reagoimme tarvittaessa 😀

Miten kesä kohdallamme jatkuu?

Viikon lomamme vetelee viimeisiään, ja tänään lennämmekin jo takaisin Helsingin tutun turvallisiin maisemiin. Ensi viikosta palailemme siis hetkellisesti takaisin yllä mainitun arjen pariin. On meillä kuitenkin jotain mitä odottaa 🙂 Viikon päästä lauantaina juhlistamme hääpäiväämme, ja heinäkuun viikonloput tuntuvat olevan jo nyt suhteellisen hyvin täytetty erilaisella tekemisellä. On viikonloppureissua mökille, vauvatarvikkeiden hankkimista ja Savonlinnan oopperajuhlia – ja kaikki nämä jo ennen elokuuta.

Elokuun alkupuolella Jonna jääkin sitten jo mammalomille, ja allekirjoittanut liittyy seuraan pidempien vuosilomien pyörähtäessä päälle kuun puolivälin tietämillä. Sitten kuun loppupuoliskolla onkin edessä tämän aikamiehen 30-vuotissyntympäivät, joista sitten selviydyttyämme käännämmekin jo katseet siihen kaikista kauniimpaan tapahtumaan – esikoisemme syntymään. Toki, onhan aina mahdollista, että kaveri saapuu luoksemme jo tätä ennen, ja tähänkin on hyvä tavalla tai toisella valmistautua. Vähintäänkin siten, ettei elokuun loppupuoliskolle nyt suunnitella mitään sen suurempaa maailmanympärysmatkaa.

Tällaiset ovat siis tunnelmat täältä lomalaitumilta ja vuosipäivän kynnykseltä. Varsin leppoisissa tunnelmissa jatkamme siis yhteiseloamme kohti alkusyksyn muutoksia. Palaillaan taas viikon päästä täällä blogin puolella. Voit kuitenkin seurata meitä ja arkeamme tätä tahtia aktiivisemmin Instagramin puolella Polulla-instassa 😀 Otherwise, see ya in a week!

-Santeri

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: