Silver Cross Wave käyttökokemuksia

Meillä oli joululomalla – ihan sen oikean lomailun ohella – hieman enemmän aikaa perehtyä blogimme tilastoihin; analytiikkaan, lukija- ja lukumääriin. Huomasimme, että yksi kirjoitus vaikuttaa ainakin tilastojen valossa kiinnostavan teitä lukijoita viikosta ja kuukaudesta toiseen. Uusia kirjoituksia tulee ja menee, mutta tämä yksi säilyy luetuimpien kirjoitustemme joukossa kesästä talveen.

Tämä kirjoitus on tietenkin Vaunut vauvalle. Siis kirjoitus, jossa vertailemme eri vaunuvaihtoehtoja ennen nykyisten vaunujemme hankintaa. Moni lukijamme vaikuttaa etsivän kokemuksia vaunuista (ei yllätä, suhteellisen kallis hankinta), ja etenkin valitsemamme Silver Cross Wave -vaunut tuntuu olevan kapistus, josta kysellään meiltä uudestaan ja uudestaan.

Ei siinä siis mitään ongelmaa, sillä mielellämme kerromme Silver Cross käyttökokemuksistamme. Lyhyellä googlettamisella kun tuntuu vaikuttavan, että Silver Cross käyttökokemuksia – suomalaisia sellaisia – ei juurikaan löydy. Siispä tämä kirjoitus, jossa käymme läpi Silver Cross Wave käyttökokemuksiamme nyt kun vaunujen kanssa on yhteiseloa ollut jo reilut neljä kuukautta.

img_20190106_104523_9337639361397508529949.jpg

Mikä ihmeen Silver Cross Wave?

Silver Cross on brittimerkki, joka on valmistanut vaunuja jo vuodesta 1877. Silver Crossin vaunut ovat klassisen tyylikkäitä, ja vaihtoehtoja löytyy Wave-mallin ohella myös mm. Silver Cross Coast, Silver Cross Pioneer ja Silver Cross Wayfarer. Suomen markkinoilla kukoistaa kuitenkin käsittääksemme juurikin Wave, vaikka ihan viimeisimmällä kartoituksellamme törmäsimme myös Suomen markkinoille saapuneisiin matkarattaisiin, Silver Cross Jetiin ja Aviaan.

Koko Silver Cross mallistoon voit tutustua täältä.

Omat Silver Crossimme hankimme aikoinaan – viime kesänä siis – Ruoholahdessa sijaitsevasta Vaunuaitasta. Vaunuaitassa oli ainakin tällöin nähtävillä kaikki olemassa olevat Wave värivaihtoehdot, ja liikkeessä pääsimme testailemaan vaunujen kasaamista, kokoamista ja tuntumaa.

Miksi päädyimme juuri Silver Cross Wave-malliin?

Lähtiessämme kartoittamaan vauvallemme vaunuja, meidän tärkeimmät kriteerit olivat:

 • Suomen keleihin soveltuvat renkaat
 • Kovaakin käyttöä kestävä runko
 • Tyylikäs ulkoasu
 • Tilava ”tavarakoppa” ostoksille
 • Kaupunkiasuntoon mahdollisimman pienikokoinen malli

Näillä kriteereillä päädyimme aikoinaan Silver Cross Wave -malliin, ja pakko todeta, että nyt oikeassa käytössä nämä vaunut ovat olleet niin ulkoasultaan, ajomukavuudeltaan, kooltaan kuin kuskattavan mukavuudeltaankin (zzzzzzz) sanalla sanoen erinomaiset. Säällä kuin säällä.

Isot ja puhkeamattomat renkaat

Silver Crossin isot pyörät ovat puhkeamattomat, joten Seurasaaren lenkeillä ei tarvitse jännittää rengasrikkoa kesken lenkin. Pyörät saa myös helposti nappia painamalla irti, jolloin esimerkiksi Rovaniemen reissullamme vaunujen kuljettaminen autossa onnistui ns. käden käänteessä. Eturenkaat saa tietenkin myös lukittua, jolloin sohjoisessa kelissä viilettäminen onnistuu ilman jatkuvaa vispausta. Renkaat eivät myöskään tunnu keräävän järjettömiä määriä hiekkaa ja kuraa, mikä pitää suuremmat hiekkarannat pois eteisestä näin talvisellakin kelillä.

img_20190106_104747_6834651900484564443571.jpg

Kovaa käyttöä kestävä runko

Silver Cross Wave -vaunut ovat kuin ovatkin kestäneet nyt neljän kuukauden aikana kovaakin käyttöä. Kuten varmasti lukijoinamme tiedättekin, meillä ei kaupunkiasukeina ole autoa, jolloin matka taittuu vauvan kanssa käytännössä aina vaunuissa julkisilla tai – vielä useammin – kävellen. Vaunut ovat kestäneet päivittäisiä kävelylenkkejä, juoksulenkkejä kuin koko päivän kestäviä kaupunkireissuja. Niin, ja tulihan vaunut testattua yli 20 asteen pakkasessa Lapissakin. Hyvin on kulkenut.

Tyylikkyyttä kaupunkimaastoon

Tyylikkyys on varmastikin katsojan omassa silmässä. Meillähän on luonnollisesti suhteellisen kova intressi ”väittää”, että vaunumme ovat ne kaikista tyylikkäimmät 😀 Tätä mieltä kuitenkin olemme. Vaunut ovat niin värimaailmaltaan, kankaaltaan, nahkapäällysteiltään kuin pullopidikkeiltään mielestämme katukuvan tyylikkäimmät menopelit 😉 Kun vaunuja koristaa vielä samaa merkkiä oleva Silver Cross -hoitolaukku, on kokonaisuus melkoisen näyttävä. Tästä voinee tietenkin olla monta mieltä, mutta tällainen näkemys meille on päässyt muodostumaan.

Tilava tavarakoppa

Näin autottomina ihmisinä, suoritamme viikoittaiset ruokaostoksemme aina sunnuntaisin matkaamalla lähistöllä sijaitsevaan K-Supermarkettiin, vaunuinemme kaikkinemme yleensä pirtsakan kävelylenkin päätteeksi. Siinä missä Santeri kantoi ennen vaunujen käyttöönottoa 2-3 ruokakassillista syvässä ja hien sävyttämässä hiljaisuudessa, hoitaa Silver Crossimme nyttemmin tämän raskaan kantotyön. Tavarakoppaan nimittäin mahtuu 1-2 ruokakassia helposti. Koppa on tilava ja ei tunnu sekään keräävän kuraa talvisilla keleillä.

img_20190106_105346_0001551903424360443578.jpg

Kaupunkiasunnon kokoiset vaunut

Tätä pohdimme pitkään Silver Crossien suhteen. Verrattuna esimerkiksi Bogaboohon, Silver Crossit eivät nimittäin taitu itsensä päälle täysin lyttyyn, jolloin huolenamme oli totaalinen tilasyöppö pienehkössä kaupunkikämpässämme. Mittanauhojen kera matkasimme kesällä sitten Vaunuaittaan speksaten vaunujen vaatimaa tilaa.

Silver Cross Wave -vaunut eivät millään mittapuulla ole markkinoiden pienimmät vaunut eikä isoimmatkaan. Koostaan huolimatta ne mahtuvat kuitenkin asuntomme eteiseen luonnollisen näköisesti, jolloin koosta ei muodostunut meille ongelmaa. Jos tilanpuute mietityttää, kannattaa Waven mitat tarkistaa vähintäänkin verkossa, ehkä jopa itse liikkeessä 🙂

Muuta huomioitavaa Silver Cross Wave -vaunuissa

Silver Cross -vaunut ovat kevyet mutta samalla tarpeeksi jämäkät. Kovemmassa tempossa, esim. juoksulenkeillä, ei siis tarvitse jännittää pysyvätkö rattaat pystyssä.

Aisan korkeuden säätö on myös ehdoton plussa! Silver Cross Wave -vaunut olivat nimittäin ainoat kartoittamamme vaunut, joissa aisan säätö onnistuu yhdellä kädellä nappia painamalla. Miksi tämä on sitten niin merkittävää? Noh, ensinnäkin pituusero. Kun vaihdamme lennosta vaunujen työntäjää, pystyy Santeri kätsysti liikkeessä muuttamaan aisan pituutta itselleen sopivaksi. Useimmissa vaunuissa tämä edellyttää lukitysmekanismin avaamista aisan molemmilta puolilta, säätöä, ja uudelleen lukittamista. Tämä yleensä tarkoittaa pysähtymistä. Pituuseron lisäksi tätä aisan säätöä on todella kannattavaa käyttää pienissä tiloissa (hisseissä, kaupassa, julkisissa kulkuvälineissä). Nopeasti aisa vaan lyhyimmälle asetukselleen ja tilaa säästöön!

Näiden lisäksi pitää vielä mainita se kaikista keskeisin Silver Cross Wave -vaunun myyntivaltti. Nimittäin nk. tandem ominaisuun. Silver Cross yhdistelmävaunussa tulee mukana sekä koppa että istuinosa – siis pienelle ja vähän jo kasvaneelle vauvalle. Silver Cross Wave -vaunuja pääsee kuitenkin tetsaamaan niin, että molemmat osat ovat käytössä samanaikaisesti. Jos siis jo vaunuja hankkiessasi tunnistat, että suunnitelmissa saattaisi olla laajempikin perheenlisäys (tai jos tapana on kyyditä myös kaverin vauvaa), vaunut soveltuvat erinomaisesti kahden vaavelin kyyditsemiseen. Koppaa, istuinosaa ja mahdollista turvakaukaloa pääsee myös kääntelemään ja vääntelemään oman mieltymyksensä mukaan siten, että vauvan voi joko asettaa katsomaan eteenpäin, ylöspäin ja taaksepäin. Kombinaatioita eri säädöille on useita, ja parhaiten näihin pääsee varmastikin perehtymään Silver Crossin omilla sivuilla 🙂

Silver Cross Wave -vaunun takuu testattu

Jotta ei anneta ihan kiilotettua ja liian siloiteltua kuvaa Silver Cross Wave -vaunuista, niin täytyy tähän väliin kertoa myös, miten vaunujen takuu toimii. Tämä tuli nimittäin testattua syksystä.

Koska Daniel on vasta 4 kuukautta, olemme tähän mennessä käyttäneet pääsääntöisesti koppaa sekä kopin kankaista suojaa, joka kiinnittyy molemmilta puolilta runkoon nappimagneetein. Parin kuukauden käytön jälkeen toinen näista napeista meni rikki niin, ettei sitä saanut enää kiinni kopan runkoon. Rungon vastinpari lähti nimittäin irti ja kiinnittyi suojan magneettiin.

Nappia ei onnistunut korjata kotikonstein, joten Santeri laittoi liikkeeseen sähköpostia asiasta. Liikkeestä pyydettiin kuva liitoskohdasta, minkä myötä he laittoivat reklamaation edelleen Silver Crossille. Muutaman viikon odotimme vastausta ja lopputuloksena oli, että koppa menisi takuun puitteissa vaihtoon. Rullasimme Silver Cross -vaunut liikkeeseen ja uusi koppa oli paikoillaan käden käänteessä.

Muita osia meillä ei ole mennyt rikki, ja korjauksen jälkeen magneetit ovat pysyneet turvallisesti omissa kuopissaan 🙂

img_20190106_104639_2797784067394809783424.jpg

Silver Cross Wave -vaunujen huonot puolet?

Huonoja puolia näin 4kk jälkeen ei ole tullut vastaan juuri ollenkaan.

Ainoa mikä voisi olla auton omistajalle haaste on, että rattaat eivät mene niin pieneen kasaan kuin esimerkiksi mainitsemani Bogaboot. Lapin reissullamme laitoimme rattaat kasaan ja irrotimme renkaat, jotta rattaat olisivat mahdollisimman pienet. Tästä huolimatta auton takapoksiin emme saaneet mahdutettua rattaita ja kahta matkalaukkua. Vaikka matkalaukkuja ei olisi niin ihan kaikkiin autoihin rattaat saattavat olla liian korkeat jos rattaita ei ota pois (pakattuna ratasosa ja koppa päällekkäin). Rattaiden pakkausta autoon pääsimme testaamaan kolmen eri auton kanssa joista yksi oli pienemmän mallinen farmariauto. Eli paljon autoilevan kannattaa mitata takakontti tarkasti ennen vaunujen hankintaa jos alla ei ole suuren suurta maasturia 🙂

Suosittelemmeko siis Silver Cross Wave -vaunuja?

Ehdottomasti! Olemme tykänneet Silver Cross -vaunuista todella paljon. Vaunuja on helppo ja mukava käyttää, ja vaunuissa on paljon fiksuja pieniä ratkaisuja kuten:

 • Säädettävät ilmastointiluukut kopan pohjassa sekä edessä suojan nostaessa pois edessä
 • Aisan säätö napilla
 • Kopan ja istuinosan kantoa helpottavat kahvat
 • Magneettikiinnitykset
 • Renkaat irtoavat painalluksella
 • Istuinosan ”ikkuna”
 • Istuinosan kulmaa voi säätää napilla
 • Saat kaikki oleelliset sade ja hyttyssuojat, adapterit yms. samassa paketissa
 • Helppokäyttöinen ”parkkinappi”

Olemme päässeet testaamaan Silver Cross Wave -vaunuja arkikäytössä, ruoholla, hiekalla, asfaltilla, lumessa, jäällä, loskassa, sateella ja pakkasella. Olemme ottaneet vaunut mukaan lennolle ja pakanneet niitä useampaan eri autoon sekä taksiin. Vaunuilla on myös liikuttu bussilla, ratikalla ja todella paljon kävellen. Vaunut lähtevät myös ulkomaan reissulle piakkoin, koska vauvamme on vielä turhan pieni matkarattaisiin. Silver Crossin merkistä olemme sen verran vakuuttuneita, että katsomme keväällä varmasti myös merkin matkarattaiden valikoiman läpi!

Emme ole tuskailleet Silver Cross Wave -vaunujen kanssa kertaakaan (paitsi auton kanssa kun tavaraa oli todella paljon mukana). Omalta osaltamme voimme käsi sydämellä todeta, että Silver Cross -vaunut toimivat aktiivisen urbaanissa ympäristössä, missä pitää päästä sujuvasti eteenpäin tilasta ja maastostosta huolimatta.


img_20190106_105500_308401499897169518349.jpg

Jäikö vaunuissa jokin vielä mietityttämään? Laita viestiä ja kysymystä Polullablogin instassamme, niin vastaamme mielellämme kysymykseesi – yleensä jo tunnin sisällä. Toivottavasti löydät juuri omalle vaavelillesi sopivat vaunut!

– Jonna & Santeri


Muut vaunuaiheiset kirjoituksemme

Vaunut vauvalle (yhdistelmävaunuja etsimässä)

Matkarattaat hakusessa

Silver Cross Jet -matkarattaat käyttökokemuksia

15 thoughts on “Silver Cross Wave käyttökokemuksia

Add yours

 1. Kiitos kattavasta arviosta! Kerran jo teiltä instassa näistä kyselinkin, kiva lukea vielä pidempi arvio 🙂 On kyllä niin tyylikkäät ja tukevat vaunut!

  Tykkää

 2. Meiltä löytyy Silver Crossilta Pioneer malli Vintage Red värisenä, Kensington vaaleanpunaisena. Nämä jälkimmäiset hankimme todella isojen renkaiden takia sekä siksi, että ise olen -80 luvulla vastaavissa ruskeissa kulkenut ja anoppini oli itselleen mieheni syntyessä himoinnut itselleen niitä, kuitenkaan saamatta niitä. Ja voiko olla kauniimpia vaunuja, kuin ne 😀 Nyt anoppini pääsi toteuttamaan haaveensa ja lapsemme kulkee upeissa sotavaunuissa, jotka ovat kestävät ja ISOT.

  Kävimme kesäkuussa 2018 koeajamassa Heritaget Tallinnassa liikkeessä, jossa näitä on myynnissä. Heiltä Kensingtonien ja autoistuimen tilaaminen toimi todella upeasti. Vastasivat vielä jälkikäteen kysymyksiin todella nopeasti ja kattavasti. Matkarattaiksi anoppi tilasi vielä jälkikäteen meille nuo Pioneerit, johon tuon turvakaukalon saa kiinni. Nämä myös mahtuvat autoon paremmin, kuin Kensingtonit, joita lähinnä käytämme koiralenkeillä ja kotioloissa.

  Turvakaukalo toiminut todella mahtavasti synnäriltä lähtiessä. Toisesta autostamme löytyy isofix, joka oli helppo asentaa ja olen siirrellyt eri autoihin tätä tarvittaessa vaivattomasti. Turvakaukalo on myös helppo laittaa tähän adapteriin kiinni. Olen myös laittanut turvakaukalon pelkällä turvavyölläkin kiinni toiseen autoomme, jossa ei ole isofix mahdollisuutta. Tämäkin on ollut näppärä toimenpide.

  Suosittelen kyllä tätä Silver Crossin merkkiä autokaukalosta lähtien vaunuihin/rattaisiin. Todella laadukas toimiva merkki. Värejä saatavilla laidasta laitaan ja muotoilu kaunis. Tulevaisuudessa todennäköisesti hankimme lapsellemme isojen lasten istuimen, kun siihen ikään ja kokoon kasvaa. Turvakaukalon ja ison lapsen istuimen välille ei Silver crossilta löytynyt istuinta harmiksemme. Joten tässä jouduimme päärymään eri merkkiin hetkellisesti. Tyttömme on nyt vajaa 5kk ja ollut hyvin tyytyväinen merkin ahkera käyttäjä.

  Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: Vaunut vauvalle – Polulla
 4. Hei haluaisin kysyä, että miten teillä renkaat käyttäytyy nollakeleillä? Musta tuntuu että meidän Wavejen eturenkaisiin tarttuu lunta tai siis loskaa! En tiedä mistä johtuu, että näin käy etenkin meidän pihallamme… 😅 Laitettiin jotain suksivoidetta ja ongelma pieneni selvästi, mutta meidän piha on edelleen paha noilla tietyillä keleillä. Tosin käsittääkseni ongelma liittyy enemmän keliin kuin renkaisiin, mutta silti. Mutta ai että mä olen tykännyt noista Waveista, joka kerta kiva lähteä kun ne on niin vakaat ja hyvännäköiset!

  Ja kiitosta vaan Jetien arvostelusta, voipi olla että meille tulee samanmoiset, kun matkarattaiden hankinta tulee kohta ajankohtaiseksi. Onko renkaat samaa matskua kun Waveissa?

  Tykkää

  1. Hei!
   Meillä ei ole kyllä ollut ongelmaa loskakeleillä. Ehkä ei ole sitten ollut tarpeeksi loskaa, että tästä olisi muodostunut ihan ongelma. Toki renkaisiin kerääntyy lunta/loskaa ja mitä milloinkin mutta kyllä liikkeelle ollaan aina päästy. Tosi hyvä vinkki tuo suksivoide! Tuli vielä mieleen, että nyt uusimpaan wave malliin renkkaat muuttuivat pehmeämmiksi. Onkohan teillä ns. vanha malli missä renkaat on kovemmat vaiko nämä uudemmat?

   Tosi kiva kuulla, että Jetien arvostelua on ollut kiva lukea! Piti ihan mennä tutkimaan näiden renkaita ja sanoisi että ovat pehmeämpää materiaalia. Ei siis identtiset Waven kanssa. Mehän kulutimme Jeteistä ennätysnopeasti laakerit loppuun ja takuun puitteissa saimme uudet rattaat alle. 🙂

   Tykkää

 5. Meillä taitaa olla vielä vanha malli, renkaat on ainakin suhteellisen kovat. Tästä olen kyllä ihan onnellinen kun tuntuu että pehmeämpiin renkaisiin pureutuu aina kiviä. Mitähän muita muutoksia Waveihin on tullut? En löytänyt tietoa nopealla googletuksella.
  Tuntuuko että Jetien renkaisiin pureutuu kivet tms?

  Tykkää

 6. Hei. Täytyy tulla kertomaan, että Tori.fi:ssä yksi ”Sara” yritti myydä vaunuja ja oli ottanut vaunuista kuvat tästä julkaisusta. Itsellä oli siis ostoilmoitus, että haluan ostaa Britax Smile 2 tai 3 vaunut. Myi näitä vaunuja Britax Smile 2 vaunuina. Pyysin lisäkuvia niin ei alkanut tulemaan. Lopulta laittoi netistä otetun kuvan. Onneksi kaveri hoksasi tämän julkaisun ja en tullut huijatuksi.😅

  Tykkää

  1. Hei ja kiitos kun laitoit viestiä! Onpa kurjaa että tälläisiä huijareita on liikkeellä. Pitääpä katsoa onko myyjä vielä liikkeellä ja ilmoittaa eteenpäin. Onneksi ystäväsi oli ollut tarkkana ja et tosiaan tullut huijatuksi!

   Tykkää

 7. Meilläkin oli ongelmia vaunun renkaiden kanssa talvella, mutta siihen löytyi skotlantilaiselta forumilta helppo ratkaisu. Skotlantilaidet vain yksinkertaisesti vetävät rattaita niinä päivinä kun siellä sataa lunta! Kiitokset tämän arvostelun kirjoittajalle! Ostimme nimittäin arvostelunne perusteella Silver Crossit Emmaljungien sijaan. Taitavat muuten olla vielä tyylikkäämmät vedettäessä nämä Silver Crossit, sen verran päitä kääntyy 🙂 Mistähän johtuu, että eivät ole suositummat Suomessa?

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: