Vauvan kanssa Dubaihin osa 1

Tämä on ensimmäinen osa tammikuun 2019 Dubain reissumme matkakertomusta. Tässä osassa pohdimme ja pähkäilemme, miten loman ja matkan suunnittelu muuttuu, kun on huomioitava myös uusi matkustaja – 5 kk ikäinen vauva.

Palasimme ensimmäiseltä ulkomaanmatkaltamme tämän viikon maanantaina. Takanamme on onnistunut ja aurinkoinen loma, ja muutaman päivän olemme nyt totutelleet Suomen talven hyisiin pakkaskeleihin, tienviereen kerättyihin lumikinoksiin sekä työn ja arjen normaaleihin rutiineihin. Suunnataanpa siis hetkellisesti kaihoisa katse kohdi taannoista Dubain reissuamme näin kirjoituksen muodossa.

Mistä matkan suunnittelu lähti liikkeelle?

Matkan suunnittelu sai ensisysäyksensä Danielin marraskuisten ristiäisten jälkimainingeissa. Jo tässä vaiheessa – talven ja pimeyden jo kolkuttaessa ovelle – tunnistimme, että saattaisimme haluta paeta kylmyyttä ja kaamosta lämpöön ja aurinkoon. Ajatuksena oli myös, että reissu, siis perheemme ensimmäinen perhematka, olisi hyvä suorittaa alkukeväästä hyvissä ajoin ennen Jonnan paluuta äitiysvapailta takaisin työmaalle.

Kuin ”taivaanlahjana”, Jonnan vanhemmat sitten tiedustelivat joulukuun aikana, olisimmeko kiinnostuneita lähtemään ulkomaan reissulle heidän kanssaan. Kuuluisin sanoin – Siitä se ajatus sitten lähti.

Päätimme aloittaa yhteisen matkan suunnittelun tuoreiden isovanhempien kanssa.

img_20190207_114608_6563662435030208971148.jpg

Minne vauvan kanssa voisi ylipäätään matkustaa?

Kun olemme reissanneet kaksistaan, olemme tupanneet preferoimaan kaupunkikohteita. Olemme kokeneet niin NYCin, Lontoon kuin Tokionkin vilinät ja vilskeet. Tämän matkan suunnittelun kohdalla tiedostimme heti, että edessä olisi erilainen reissu, ja lähdimme puntaroimaan potentiaalisia kohteita 1) lämpötilan ja 2) lentomatkan pituuden pohjalta. Lento ei saisi kestää miljoonaa tuntia ja lentokentällä vastassa tulisi olla yli 20 asteen hellettä porottava aurinko.

Realistisiksi kohteiksi tammikuulle muodostuivat

 1. Kanariansaaret
 2. Dubai
 3. Thaimaa
 4. Miami

Näistä Miami ja Thaimaa – vaikka kiinnostivat toki kohteina – tippuivat pois pitkän lentomatkan takia. Viikon kaukokohdematkalle ei ollut mielestämme mitään järkeä lähteä ihan puhtaasti jo aikaeronkin takia.

Kun sitten potentiaalisiksi kohteiksi jäi tutut Kanarian saaret ja kaikille matkalaisille tuntematon Dubai, oli seuraava ratkaiseva kriteeri lämpö ja aurinko. Kummassa kohteessa paiste olisi parempi? No Dubaissa tietenkin!

Niinpä Dubai sitten vei lopullisen voiton lämmöllään. Samalla se olisi uutuudellaan, outoudellaan ja ainutlaatuisuudellaan meille kaikille erittäin mielenkiintoinen kohde. Lisäksi olimme kuulleet paljon hyvää Dubain lapsiystävällisestä ilmapiiristä ja alueen puhtaudesta. Toki liiallisia ylistyssanoja välttäen tunnistimme myös, että Dubai edustaisi myös kohdella, jolla on paljon parannettavaa ihmisoikeusasioissa ja – näin länsimaalaisen silmin – tasa-arvoasioissa, joten tiedostimme, että kaikilla mittareilla ja metriikoille kohde ei olisi välttämättä se ihanteellisin valinta.

Tästä huolimatta, Dubai oli valikoitunut matkamme kohteeksi.

img_20190207_115443_257840233802314503138.jpg

Pakettimatka vai omatoimimatka?

Historiallisesti olemme pääsääntöisesti suosineet omatoimista matkustamista. Pidämme siitä, että voimme tulla ja mennä, suunnitella ja solffata fiiliksen pohjalta. Tämä vaihtoehto on ollut toimiva, sillä meillä on ollut selvät sävelet, mitä tulevassa kohteessamme haluaisimme tehdä ja nähdä. Olemme aikatauluttaneet tekemisemme ja suunnitelleet hotellit, lennot ja matkat vastaamaan juuri omia tarpeitamme.

Tämä matkamme olisi kuitenkin täysin erilainen kuin aikaisemmin, sillä onhan mukanamme 5 kuukautinen esikoisemme! Aikaisemmin olisimme luultavasti käyttäneet ajan tehokkaasti aamusta iltaan kohteeseen tutustuen ja erilaisia aktiviteetteja läpikäyden. Nyt kuitenkin tiesimme, että kaipaisimme reissulta kaikista eniten yksinkertaisia asioita: lepoa, aurinkoa ja kevyttä liikuntaa. Emme halunneet kalenteroida matkaa täyteen aktiviteetteja, vaan halusimme option vain olla ja nauttia. Halusimme matkasta mahdollisimman helpon ja stressivapaan.

Tästä syystä päädyimmekin valitsemaan pakettimatkan. Varasimme lennot, hotellin sekä puolihoidon Aurinkomatkojen kautta. Aurinkomatka-matkatoimiston valitsimme yksinkertaisesti siksi, että heillä oli meille paras hotellivaihtoehto hyvillä Finnairin lentoaikatauluilla.

img_20190207_113734_7478063303874481227677.jpg

Mille alueelle Dubaissa vauvan kanssa kannattaa majoittua?

Niin…ennen matkan varaamista painimme luonnollisesti sen kanssa, että minne ihmeeseen Dubaissa meidän kannattaisi ylipäätään majoittua. Onhan kyse isosta suurkaupungista erilaisine alueineen.

Siispä lähdimme kartoittamaan lähipiiriltämme kokemuksia Dubaista, ja meille suositeltiin melkeinpä yksioikoisesti Marinan aluetta. Aluetta kehuttiin siitä, että ranta ja palvelut olisivat lähellä. Samalla alueella olisi helppo liikkua rattailla.

Kun alue oli päätetty, pohdimme, millaisen hotellin haluaisimme. Tärkeimpinä kriteereinä oli rannan läheisyys, mukava uima-allasalue sekä kuntosali. Hotelli tulisi olla tarpeeksi viihtyisä, että siellä voisi periaatteessa viettää vaikka koko loman, jos siltä tuntuisi.

Kun varasimme matkaa, oli jo aika moni Marina-alueen hotelli täynnä, mutta saimme kuin saimmekin pari isompaa perhehuonetta Habtoor Grand Resortista, joka sijaitsee – juuri toiveidemme mukaisesti – altaineen ja kuntosaleineen rannan välittömässä läheisyydessä Marinan kupeessa.

Todettakoon jo tässä vaiheessa, että näin jälkikäteen viikon päivät alueella ja hotellissa pyörittyämme, voimme mekin todeta Marinan alueen oikein kivaksi ja hotellin toimivaksi. Jos uudelleen menisimme samaiselle aluelle, voisimme hyvinkin yöpyä samaisessa hotellissa tai vaihtoehtoisesti mennä hieman rannansuunnassa länteen ja lähemmäksi The Walk-aluetta.

img_20190207_113912_6581797987413107430170.jpg

Seuraavassa osassa käsittelemme valmistautumista Dubain reissuun. Vauvan kanssa matkaan valmistautuminen edellyttää aivan erilaista lähestymistapaa, kuin kahden aikuisen reissuissa. Palataan siis piakkoin tämän toisen osion tiimoille. Sillä välin löydät meidät, totuttuun tapaan, Polulla-Instan puolelta.

– Jonna & Santeri

4 thoughts on “Vauvan kanssa Dubaihin osa 1

Add yours

 1. Voi varmasti hyvin erilainen loma, verrattuna aiempiin matkoihin! Pelottiko teitä matkustaa 5kk vauvan kanssa, kun tätä tuhkarokkouutisointia nyt on? Ilmeisesti MPR rokotteen saa aikaisintaan 6kk iässä, vai oonkohan ihan väärässä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Olet täysin oikeassa, ja voin todeta, että tämä riski oli merkittävin pohtimamme asia matkaan valmistautuessamme. Kävimme läpi monen monta kartoituskierrosta, ennen kuin kehtasimme tehdä päätöksen reissuun lähtemisestä. Ajattelimme kirjoittaa juurikin tästä rokotusasiasta ja siihen liittyvistä selvittelyista matkakertomuksen 2. osiossa 😊

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: