Pyöräily vauvan kanssa

Täällä on nautittu vauhdin hurmasta sen jälkeen, kun haimme tällä viikolla polkupyörään kiinnitettävän lasten turvaistuimen! Olimme jo keväällä pohtineet, että vaunuttelun rinnalle olisi kiva saada vaihtoehtoinen liikkumismuoto. Vaunujen kanssa kävely on nimittäin jokapäiväinen aktiviteetti, joka ajoittain alkaa tuntumaan aika puuduttavalle.

Aikaisempina kesinä olemme pyöräilleet hyvinkin ahkerasti. Nyt vauvan myötä pyöräilyä ei ole missään vaiheessa ollut tarkoitus tyystin unohtaa. Itse haaveilin pyörän takaosaan kiinnitettävästä vaunusta, joka samalla palvelisi juoksuvaununa. Ongelmaksi muodostui kuitenkin tilanpuute, sillä taloyhtiömme pyöräkellari on ollut aina totaalisen täynnä. Tämän lisäksi pyöräkellari sijaitsee kierreportaiden päässä kellarikerroksessa. Eli vaunu pitäisi aina irroittaa ja kantaa ulos. Vaihtoehtoisesti voisimme säilyttää vaunua aina ulkona, mutta vaunu tultaisiin aivan varmasti varastamaan sisäpihalta kesän aikana. Toki tilanne helpottuisi muuton myötä uuden kodin pyörävaraston ollessa katutasossa. Muuttamaan pääsemme kuitenkin vasta loppukesästä, ja hyviä pyöräilypäiviä jäisi näin ollen tämän kesän osalta hyödyntämättä! Ei siis mitään ideaali tilanne vaunun kannalta!

Ratkaisuksi valikoitui näin ollen se perinteinen lasten turvaistuin!  Yksinkertaisuudessaan turvaistuin kiinnitetään pyörän runkoon ja lapsi istutetaan taakse tuoliin istumaan. Hieman mietitytti kuinka Dansku viihtyisi istuimessa ja tästä syystä teimme maalla testiajon Santerin kummisedän istuimella. Kun vauvamme näytti viihtyvän vauhdikkaassa kyydissä, päätimme suunnata turvaistuinkaupoille mahdollisimman pian!

Mitään nostalgisen oransseja istuimia ei kaupoissa enää ollut. Meiltä molemmilta löytyi muistikuvia näistä oransseista istuimista omissa lapsuuden muistoissaan. Tässäkin asiassa kehitys oli mennyt eteenpäin, ja mukaamme lähti ihan tyylikäs tummanpuhuva istuin pehmusteineen ja 5 pistovöineen. Lapsen sai istuimeen napakasti kiinni ja muutenkin kiinnitys itse pyörään tuntui oikein skarpilta. Kun vauvan päähän sai vielä pienoisella taistelulla kypärän, oli konklaavi valmis suuntaamaan Lauttasaareen ensimmäiselle pyöräretkelle!

Ja ai että!

Ei voi kun toitottaa, kuinka virkistävää oli päästä porukalla liikkumaan vauhdikkaammin!  Samalla kun saa itse monipuolisempaa liikuntaa, pääsee vauvakin nauttimaan kesäisiä maisemia eri näkökulmasta kuin yleensä. Tämä ei varmasti jää viimeiseksi retkeksi, sillä hankimme vielä pyöräilypäivästä innostuneena toiseenkin pyörään istuinadapterin, mikä mahdollistaa penkin siirtämisen helposti pyörästä toiseen. Tämä perhe on oikein mielissään uudesta koko perheen harrastuksesta…tai pikemminkin vanhan tutun harrastuksen paluusta – tällä kertaa kolmannella pyörällä terästettynä 😀

Nyt kun pyöräkärpänen on päässyt puraisemaan, niin kuulisimme mielellämme vinkkejä hyvistä Helsingin pyöräilyreiteistä, joiden varrella olisi mukava leikkipuisto sekä hyvä kahvila! Laita vaan Polulla-Instan puolelle viestiä, jos jotain reittejä tulee mieleen 🙂

– Jonna


Ensimmäinen arjenmakuinen viikko takana näin Santerin kesälomien jälkeen. Pienoista totuttelua jälleen, vaikkakin aurinkoiset kelit ja kesä auttavat ylläpitämään tunnetta lomien jatkumisesta. Ja kyllähän ne oikeastaan osittain jatkuvatkin, sillä tulevalla viikolla saamme Helsinkiin vieraita pohjoisesta, joista varmasti on merkittävää apua vauva-arjen pyörittämisessä. Niin…ja olemmehan me jo jotain yhteistä ohjelmaakin alustavasti suunnitelleet 🙂 Oikein aurinkoista ja energistä alkavaa viikkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: