Tässä se on: Taaperon ikioma huone

Kaupallinen yhteistyö: Vaunu-aitta

Muuton pöly laskeutuu, ja imurin syövereihin kaikkoavan pölyn alta paljastuu oma ensimmäinen kotimme. Oma keittiömme, oma makuuhuoneemme, oma olohuoneemme ja – kenties kaikista suurimpana uutuutena – ensimmäinen ikioma huone esikoisellemme. Muun kodin odottaessa vielä viimeistä viilausta valaisimien ja parin vielä uupuvan hankinnan muodossa, taaperomme huone alkaa jo lähestyä viimeisteltyä ulkoasuaan.

Tässä se siis tulee, taaperomme ihkaensimmäisen oman huoneen esittely!

Kaikki käyntiin inspiraatiosta

Kuten moni jo tietääkin, muutimme syyskuun puolivälissä uuteen kotiimme, 63 neliön kolmioon. Tiloista pienin, eteisen kulmilla oleva makuuhuone, valikoitui melkoisen luonnollisesti taaperomme omaksi huoneeksi.

Huoneen suunnittelu alkoi välittömästi asuntokauppojen jälkeen, kun Jonna suuntasi inspiraation toivossa pinterestiin etsimään tyyliä esikoisemme huoneelle. Pinterest täyttyikin alta aikayksikön erilaisista valaisin-, tapetti-, matto- ja sänkykuvista:

screenshot_20190927-133854_pinterest560203625567809974.jpg

Ferm living -tapetti

Alusta asti oli selkeää (ts. Jonnan ohjeistus oli selkeä), että taaperomme huoneen yhdelle seinälle tulisi tapettikuvio, joka soveltuisi sävyttämään kasvavan lapsemme taaperoaikaa. Pinterestin avustamana kävimmekin sitten kesän ja kesälomien aikana pyörimässä tapettikaupoissa availemassa painavia tapettikirjoja etsien erilaisia kilpailevia vaihtoehtoja Jonnan alunperin paikantamalle ykkösvaihtoehdolle. Oli pellekuviota, kuumailmapalloja, pupuja….kaikenlaista. Hetkellisesti olimmekin jo hankkimassa leikkisää timanttikuvioista tapettia taaperon huoneeseen, mutta lopulta alkuperäinen kuosi vei voiton.

Tapetiksi valikoitui Ferm livingin Half Moon -tapetti ja väriksi raikkaan vihreä mint. Itse tapetin asentaminen onnistui muuton jäljiltä yhden iltapäivän aikana, kun ensin tunnin suunnittelupalaverin ja Jonnan isälle soitetun varmistuspuhelun jälkeen saimme rytmin kasaan ja tapettia seinälle. Yllättävän hyvä lopputulos, kun ottaa huomioon sen, että kyseessä oli ensimmäinen tapetointirupeama kohdennuksineen Youtube-videoiden opastamana.

Tällainen tapetti komistaa siis tällä hetkellä esikoisemme huonetta:

huone3

Sebra pinna-/juniorisänky

Ei liene millään mittapuulla uutta tietoa, että esikoisemme unirytmit ja heräilyt ovat olleet vauvavuottamme eniten sävyttämiä asioita. Yölliset heräilyt, yösyötöt, nukutukset, aamuvirkkuilut – kaikki ovat tulleet meille kuluneen vuoden aikana tutuiksi. Olemmekin käsitelleet heräilyistä kumpuavia ailahtelevia unirytmejämme muun muassa seuraavissa kirjoituksissa:

Unikurssi – mitä opimme?

Tassuttelu, toimiiko se?

Vauvan eroahdistus ja unikoulu osa 2

Näin pääsimme eroon yösyötöistä

Uuden kotimme myötä halusimme, että taaperomme saisi uuden sängyn unirytmin vakiintumista tukemaan, edellinen sänky oli kuitenkin peruja Santerin omasta vauvaiästä 😀 Samalla halusimme panostaa sänkyyn, jota ei tarvitsisi uusia parin vuoden sisällä taaperon kasvaessa. Kaipasimme pitkäkestoista, laadukasta ja – luonnollisesti – taaperon oman huoneen freesiyttä säestävän ratkaisun. Suunta siis kohti jo tutuksi tulleeseen Vaunu-aittaan.

Olimme etukäteen perehtyneet Sebra pinnasänkyyn Vaunu-aitan verkkosivuilla. Sebra sängyn ideahan on, että sänky soveltuu niin vastasyntyneen kuin isommankin nukkujan (jopa varhaisteinin) sängyksi. Sänky kasvaa lapsen mukana, ja siinä on neljä lapsen ikään perustuvaa asetusta:

  1. Vauvan sänky (Molemmat laidat ylhäällä, pohja ylä-asennossa)
  2. Kasvavan vauvan sänky (Molemmat laidat ylhäällä, pohja ala-asennossa)
  3. Taaperon sänky (Yksi tai molemmat laidat irrotettuina)
  4. Junior sänky (pitkäksi vedettynä)

Sänkyyn ja eri värivaihtoehtoihin pääsee perehtymään täältä.

Vaunu-aitassa sattui olemaan Sebra-sänky + patja -paketti tarjouksessa, joten sen suuremmitta pyörittelyittä päädyimme hankkimaan sängyn esikoisellemme. Muuttoa edeltävän viikonloppuna kävimme sitten hakemassa sängyn, jonka sitten kasasimme vasta taaperon omassa huoneessa. Tällainen sängystä sitten lopulta tuli:

huone5

Sovimme sängyn hankkimisen yhteydessä jakavamme kokemuksiamme sängystä täällä blogin puolella. Helppohan näitä kokemuksia on jakaa, kun yömme ovat selvästi muuton ja sängyn hankkimisen myötä parantuneet! Muuttohärdellin jälkeen vauva heräili vielä tuttuun tapaan muutaman kerran yössä, kun kaikki uusi vaikutti vielä nukkumiseen.

huone4

Mutta -> Parin huonommin nukutun yön jälkeen olemme päässeet eroon yösyötöistä! Taapero menee kiltisti nukkumaan ilman pitkiä nukutussessioita ja herää yöllä yleensä vain kerran noin kolmen paikkeilla. Tutti tuolloin vain suuhun ja unet jatkuvat aina aamuun asti.

huone6

Tämähän on meistä kaikista aivan loistavaa! Tuliko öihimme lopullinen rauha sängyllä, omalla huoneella vai ehkä molempien yhteisvaikutuksella? Siitä emme 100 % varmuudella osaa sanoam mutta emme voi sanoa muuta kuin että toimii! Meillä nukutaan!

Tauluseinä & hoitotaso

Taaperon huoneeseen muutti myös jo aikaisemmin hankittu Ikean ”hoitopöytä” eli varsinaiselta nimeltään lipasto. Lipastoon mahtuu hyvin taaperon vaatteet ja kahteen isoimpaan laatikkoon on varattu tilaa leluille. Lipaston yläpuolelle kiinnitimme myös muutamat uudet taulut – Jonna Jäniksen, Santeri Siilin.

huone8

Lattialle halusimme jättää mahdollisimman paljon tilaa leikeille. Onhan kyseessä kuitenkin leikkivän taaperon huone. Päivän mittaan ei haittaa vaikka lattia olisi täynnä leluja, sillä ne ovat pysyneet taaperon omassa huoneessa, eivätkä ne ole kantautuneet ainakaan vielä muihin huoneisiin. Iltarutiineihin meillä kuuluu, että taapero kantaa lelut takaisin koriin Santerin kanssa ennen iltasuihkua/-kylpyä.

huone2

Hieman tyhjältä kuitenkin toinen seinusta näyttää! Tähän koitamme vielä löytää jonkun mukavan säilytysjärjestelmän tai hyllyn. Millaisen ja mistä? Sitä emme vielä tiedä ja odottelemme rauhassa, että sopiva yksilö tulee vastaan 🙂

huone7

Sängyn yläpuolelle pitäisi myös virittää nyt ikkunan edessä roikkuva lentokonemobile! Tämä oli Jonnan hankkima 1-vuotislahja Danielille, jonka löysimme Porvoossa sijaitsevasta ihanasta leluliikkeestä viime kesänä. Kattoon taas ripustimme Jonnan isoveljen vanhan lastenhuoneen lampun. Varjostin löytyi varastosta ja pestynä sekä kunnostettuna se pääsee valaisemaan vielä meillä taaperomme leikkejä.

huone9

Mutta pikku hiljaa hyvä tulee! Parit jutut vielä kuntoon niin huone alkaa olla täysin valmis. Olemme kyllä ihastuneet taaperomme ensimmäiseen omaan huoneeseen. Ei ole kerta eikä toinenkaan kun olemme taaperon nukkumaanmenon jälkeen vaeltaneet kaikessa hiljaisuudessa huoneeseeen ihailemaan omassa sängyssään nukkuvaa pientä pakettiamme.

Olemme niin onnellisia siitä, että yörutiineihin ei enää kuulu pinnasängyn kantaminen olohuoneeseen 🙂

– Jonna


Kyyyyyyyylmä! Kesäiset vaunulenkit t-paitaan ja shortseihin sonnustautuneen taaperon kanssa ovat kuin muisto vain. Tällä hetkellä ulos lähtemiseen kun kuuluu mittava pukemisen prosessi. On haalaria, kumppareita, hanskoja, pipoja, kaulureita….kaikenlaista. Mutta sellaista se nyt vaan on, talvi kun on tulossa.

Meillä ensi viikko menee aika lailla perusasioiden äärellä. Maanantaina jälleen vauvauintiin, siitä se viikko käynnistyy. Oikein paljon tsemppiä tulevaan viikkoon. Nähdään taas jälleen viikon päästä täällä blogin puolella. Sillä välin löydät meidät – totuttuun tapaan – Polulla-instan puolelta.

Nähdään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: