Yömme putkassa

Kerta se on ensimmäinenkin! Eipä sitä aikaisemmin ole tullut vietettyä yötä lukkojen takana selliin teljettynä. Nyt tätä kokemusta rikkaampana voin syvällä rintaäänellä todeta, että kyseessä oli kerrassaan ylellinen kokemus.

Palkkiona putkaa!

Tammikuun puolivälin kieppeillä Jonna vietti päivän Mennään Naimisiin -häämessun blogitapaamista organisoidessa. Palkkiona päivän järjestelyistä hän ansaitsi tälle parivaljakolle illallisen Ravintola Linnankellarissa ja yön samaisessa rakennuksessa sijaitsevassa Hotelli Katajanokassa. Sana ”rakennus” nousee tämän palkkion kohdalla hyvinkin keskeiseksi avainsanaksi, sillä tämä nykyinen ravintola + hotelli -kompleksi oleskelee historiallisessa helsinkiläisessä vankilarakennuksessa. Rakennus sulkee jykevien muuriensa sisään niin tyrmää kuin eristysselliäkin, mutta ennen kaikkea tilaa on raivattu luksukselle.

FB_IMG_1517163061318-1.jpg

Selli 222 olkaa hyvät!

Marssittuamme sisään linnaan – lumisateisen vetisenä lauantai-iltapäivänä –  vastaanotamme valmiina olevan huoneemme avaimet respasta, minkä jälkeen matka käy tasatahtiin talsien ohi muiden kohtalotovereiden sellejä sisältävän keskuskompleksin punatiilisen rakennuksen perälle, mistä paikannamme tulevan yön lukaalimme – huoneen 222. Änkeydymme avainkortin vihreän piippauksen saattelemana huoneeseen, missä meitä odottaa tyylikkään moderni sisustus kera silminnähden pehmeän parisängyn sekä vessasta pilkistävän – talvisesta kelistä kylmyyttä kärsivien suupieliä mutkalle nostattavan – kylpyammeen. Tästä matkalaiset suuntaavat vuoron perään kuumaan kylpyyn samalla kun alkuillan pimeys jo laskeutuu Katajanokan ylle.

FB_IMG_1517163067673-1.jpg

FB_IMG_1517163064501-1.jpg

FB_IMG_1517163070040-1.jpg

Katajanokan kiepautus ja iltamurkina

Kylvyn ja siistiytymisen jälkeen on iltaulkoilun vuoro. Vietämme hetken kiven ulkopuolella kierrellen ja Katajanokan rakennuksiin tutustuen. On silmiä hivelevää jugend-tyylittelyä, mutta myös uudempaa arkitehtuuria. Aika-ajoin iltaisen kävelymme seisauttaa korttelistossa kaikuvat, todennäköisesti jostain lähettyvillä sijaitsevasta leikkikentästä kantautuvat pikkulasten huudahdukset. Lyhyehkön vaeltelun jälkeen nälkä on herätelty ja on aika astella jälkemme takaisin vankilan pihaan ja siitä edelleen iltamurkinalle Ravintola Linnankellariin.

Kattaus ja valikoima on mitä mainioin. Syömme pitkän kaavan mukaan perinteisistä suomalaisista mauista sekä etelä-eurooppalaisista juotavista nauttien. Keskustelu on soljuvaa viereisten pöytien häkkilintujen säestäessä ja korostaessa omalla kevyellä puheensorinallaan varsin rauhallisen ilmapiirin kevyttä tunnelmaa. Noin puolentoista tunnin rupeaman jälkeen olemme vallan kylläisiä. Retkikunta raahautuu vatsat pullollaan takaisin selliinsä, ja seuraavana vuorossa on vähäisen tv-viihdykkeen jälkeinen uinahtaminen. Ulkoa pihavalot vielä hohtavat, kun matkalaiset simahtavat sellinsä perukoille kaikkensa antaneina ja totaalisen tyrmättyinä.

Early jailbird gets the pancake

Aamu valkenee aikaisin. Suihkut ja siistiytymiset, ja ei muuta kuin aamupalalle. Tarjonta on jälleen yltäkylläinen, eikä tälläkään kertaa tarvitse lähteä pöydästä nälkäisin mielin. Myslit, jugurtit, kahvit ja pannarit pyydystettyinä, on aika päättää tämä linnareissu avainten palautuksella ja ”oikein hyvää päivänjatkoa” -toivotusten saattelemana. Pieni kierros Helsingin keskustassa, jonka jälkeen pariskunta kotiutuu takaisin tuttavallisimpiin tunnelmiin kotioloihin.

FB_IMG_1517163058963-1.jpg

Erinomainen kokemus – suosittelen!

Hotelli Katajanokka ja Ravintola Linnankellari olivat erinomainen erilainen kokemus ja kombinaatio. On selvää, että hotelli ei ns. ratsasta pelkästään historiallaan, vaan kyseessä on aidosti myös moderneilla standardeilla mitattuna loistava ja rentouttava kokemus. Hotellissa on myös sauna, jossa pyörii päivittäiset miesten ja naisten vuorot ja lisäksi tila on mahdollista varata myös iltaiseen yksityiskäyttöön. Tällä kertaa olimme hieman liian myöhään liikkeellä, sillä sauna oli jo buukattu täyteen tätä tiedustellessamme. Ensi kertaan jää siis kuitenkin jotain 🙂

FB_IMG_1517163049448-1.jpg

Varmasti paikoillaan on kiitokset Mennään Naimisiin -lehdelle vierailumme organisoimisesta, mutta myös hotellille ja ravintolalle todella hienosta ja arjen rutiineja rikkovasta kokemuksesta. Me kaksi tulemme kyllä erittäin mielellämme vangeiksi toistamiseenkin!

-Santeri

Hotelli Katajanokkaan ja Ravintola Linnankellariin pääset tutustumaan alta 🙂

Hotelli Katajanokka

Ravintola Linnankellari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: