Petite-Mama: Raskaudestani kuultua

Raskaana ollessani olemme kuulleet yhdessä tai erikseen monia letkautuksia perheenjäseniltä, ystäviltä, työkavereilta, tutuilta ja tuntemattomilta. Välillä ohimennen sanotut heitot ovat olleet huvittavia, ihmetystä herättäviä, positiivisia, negatiivisia…. lista voisi olla loputon. Ajattelinkin, että voisi olla hauska nostaa näistä kaikista sellaiset, jotka ovat jääneet mieleeni!

”No olinhan vähän katsonut, että näin voisi olla. Minkä ikäinen olitkaan? Juu-kyllähän se tuossa iässä on jo aikakin…”

Kyseessä on oman mummoni ensimmäisiä pohdintoja, kun hän kuuli raskaudesta. Itse en toki vielä kokenut, että mahani olisi ollut mitenkään iso, mutta toki alkuraskauden turvotus on voinut tuoda pientä kumpua esille 😀 Siirryttäessä iän kommentoimiseen, taitaa se olla aina vähän vanhempien ihmisten kohdalla tutuksi tullut toteamus. ”Ennen aikaan” ja ehkä pohjoisemmassa osassa Suomea lapsia on hankittu ja hankitaan edelleen ehkä nuorempina kuin pk- seudulla 🙂 Nämä ovat kuitenkin niitä kommentteja, mihin varmasti hyvin usea törmää, enkä ainakaan itse osaa näistä sen kummemmin itseeni ottaa 🙂

blogi8

”Raskaus on ihanaa ja ainutlaatuista aikaa! Nyt vain nautit ja keskityt, että oma olosi on mahdollisimman hyvä!”

Tämän kaltaista kommentteja on tullut useammastakin suunnalta – muun muassa omalta esimieheltäni. Yleensä kommentoijat muistelevat myös omia raskausaikoja, ovat omaa ikääni verrattaessa hieman vanhempia tai jo suoraan sanottuna keski-ikäisiä naisia. Koin kommentit alkuraskaudessa voimaannuttavina sekä uskoa tulevaan vahvistavina, ja mielenkiinnolla kuulostelinkin, miten muiden raskaudet olivat menneet. Mitä lähemmäs nykyhetkeä, raskauden loppuhetkiä, kommentit tulivat, sitä vahvemmin ja voimakkaammin oma asenne tämänkaltaisiin lausahduksiin koki kuitenkin positiivisen asenteen puutostilaa. Mitä tukalammaksi oma olo tuli, sitä vaikeampaa raskaudesta juuri siinä hetkessä oli löytää sitä peräänkuulutettua positiivisuuden hehkua 😀

”Tässä annoksessa on osittain raaka kananmuna, joten voin varmaankin laittaa sen miehen annokseen”

Tämä on ehkä vähän random, mutta pakko tämäkin kirjoittaa tänne ylös! Tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta kun raskauteni otettiin ravintolassa huomioon. Olimme Momotoko-ravintolassa tilaamassa ramenia, kun kassa, ilmeisesti raskauden alkuvaiheet huomatessaan, suositteli annoksiimme tätä pientä muutosta. Tilanteesta teki erityisen hellyyttävän, että tilauksen ottaja oli todella sympaattinen ja osaava nuori mies! Pohdimme jälkikäteen keskenämme, ettemme olisi tätä ainesosaa olisi itse osanneet edes varoa…

”Olen kyllä todella onnellinen teidän puolesta. Aivan mahtava juttu. Pärjäät varmasti isä-roolissa ja sulla onkin kaikki pallopelit hallussa

Näistä koskettavista kehuista pääsi nauttimaan nimenomaan Santeri. Lausahduksen toi ilmoille hänen ystävänsä ja pakko sanoa, että muutkin ystävä ja perhepiirissä ovat olleet todella innoissaan tulokkaasta. Muistaaksemme emme ole kuulleet yhtään sävyltään negatiivista tai epäilevää kommenttia! Tästäkin tilanteesta täytyy osata olla todella kiitollinen, että ympärillämme on varsin mahtava tukiverkosto!

blogi5

”Sulla on kyllä mennyt raskaus ilmeisen hyvin, kun olet niin hyvinvoivan näköinen”

Totta, kaikki meni oikein mallikkaasti viimeiseen kolmannekseen asti! Näitä kommentteja tosin alkoi sadella juuri viimeisellä kolmanneksella, kun olo oli kaikkea muuta kuin hehkeä tai hyvinvoiva 😀 Kehuja oli hieman vaikea ottaa vastaan, kun et ole nukkunut moneen viikkoon hyvin, paikkoihin särkee ja omakuva on monella tapaa jo hyvin raskas… Toki olihan se mukava kuulla jos oma, ajoittain hyvin kurja fiilis ei näy ihan niin selvästi ulospäin 🙂

”Mulla kyllä vähän pelottaa kuinka iso maha sulle kasvaa…”

Sama täällä! Tämän lausahduksen totesi oma veljeni kun raskaus taisi olla noin puolessa välissä..? Maha onkin kasvanut, eikä itseäni haittaisi, jos se ei tästä kauheasti enää ottaisi suurempaa kokoa. Olin kyllä alkuraskauden aikana valmistautunut henkisesti, että maha tulisi olemaan todella iso, joten voisin nykyisen koon olevan vielä jokseenkin positiivisissa mitoissa. Nyt kuitenkin voisin toivoa, että kasvut olisi pikku hiljaa kasvettu 🙂

blogi2

Nyt olisi kiva kuulla, mitä kommentteja te lukijat olette mahdollisesti saaneet, kuulleet tai tulleet itse vahingossa/tarkoituksella sanoneeksi! Kommentoithan alle tai vaikka instagramin puolelle! Löydät meidät instasta: @polullablogi

– Jonna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: